Kommentti: Sivustakatsojan on vaikea ymmärtää Veli-Matti Savinaisen käytöstä

Ruutu LogoSeuraa Liiga-kevään ratkaisuhetket Ruudusta. Jokainen Liiga-ottelu näytetään suorana Ruutu+ -palvelusta.

Kotimainen kiekkokausi huipentuu – Katso loppukausi ilmaiseksi!

Runkosarjan maalikuninkuuden nimiinsä vienyt Tappara-hyökkääjä Veli-Matti Savinainen aloitti pudotuspelit heikosti, kun ensimmäiset kolme puolivälieräkamppailua Ilvestä vastaan meni lähinnä painiessa ja mussuttaessa tuomareille. Tehoja ei tullut, kunnes vasta neljännesssä ottelussa, jossa mies oli selkeästi rauhallisempi. Savinainen lopetti hanskailut ja alkoi keskittyä olennaiseen.

Tuon jälkeen Savinaisen meno jäällä onkin ollut vakuuttavaa. Viimeisessä 11 pudotuspeliottelussa Savinainen on tehnyt tasaisesti pisteitä, ja jäänyt vain kahdesti nollatehoille. Viimeiseen kolmeen otteluunsa mies merkkautti neljä tehopistettä, kunnes 31-vuotiaan hyökkääjän kasetti hajosi. Savinainen riehui itsensä toisen finaalin jälkeen yhden ottelun pelikieltoon, hakattuaan mailansa palasiksi siten, että sivullinen toimittaja sai mailan palasesta osuman. Tämä johti pelikieltoon, joka aiheutti monissa närää, mutta Savinainen ei voi syyttää siitä kuin itseään. Miksi kukaan muu ei hakannut mailaansa päreiksi tappion jälkeen? Tappara tai Savinainen ei ollut kuitenkaan kokenut mitään vääryyttä ottelun aikana, vaan yksinkertaisesti sekunnit loppuivat pelikellosta.

Savinainen kävi kuumana jo ensimmäisen finaalitappion jälkeen, jolloin hän viihtyi median edessä vain minuutin verran ja antoi sanalla sanoen niukkoja ja tylyjä vastauksia. Totta kai kaikki ymmärtävät tappion jälkeisen pettymyksen, mutta ero esimerkiksi vieressä seisseeseen Jani Lajuseen oli valtava. Lajunen jaksoi antaa kaikille halukkaille toimittajille haastattelun ja jopa hymyili joillekin kysymyksille.

Uskon, että Savinainen toistaa nyt Ilves-sarjan temppunsa. Jääkiekkokansa tulee näkemään keskittyneen ja sisuuntuneen Veli-Matti Savinaisen maanantain neljännessä finaalissa Kuopiossa. Savinainen on käytöksensä vuoksi ainakin yhden maalin velkaa joukkuekavereilleen, ja sen hän voi todennäköisesti tehdäkin. Kokenut hyökkääjä on saanut parin päivän huilin muihin pelaajiin nähden, ja se ei voi olla näkymättä miehen liikkeessä. Täksi kaudeksi luistelunsa kuntoon laittanut Savinainen pääsee nyt tuoreilla jaloilla haastamaan KalPa-pakkeja Niiralan montun leveässä kaukalossa. Savinaisen poissaolo ei juurikaan kolmannessa voitokkaassa finaalissa näkynyt, joten nyt hänen täytyy omilla taidoillaan näyttää, että hän on palannut. Kiukuttelevaa Savinaista Tappara ei tarvitse.

Maistuisiko matka lätkän MM-kisoihin Pariisiin? Neljä paikkaa jaossa, osallistu tästä.

Kansikuva: All Over Press/Matti Raivio