Kirjasuositus: Urheilijan taivas+helvetti

Yritysmaailmassa ja huippu-urheilussa on paljon samoja piirteitä. Tavoitteellisuus, määrätietoisuus, kunnianhimo ja voitontahto ovat olennaisesti molempiin liittyviä asioita. Menestys vaatii aina myös kovaa asennetta.

Urheilu ei ole pelkästään otteluita, kilpailemista ja median edessä fiilistelyä, vaan kovin työ tehdään aina piilossa harjoitussaleilla. Urheilijan tunneskaala vaihtelee onnistumisen taivaallisesta riemusta tappion tai loukkaantumisen helvetilliseen tuskaan. Taivas+Helvetti -yhteisö on koonnut 13 urheilijan tarinan kirjaksi, jonka tarkoitus on tekijöiden mukaan rohkaista ja innostaa ihmisiä löytämään paras versio itsestään.

”Taivas+Helvetti on syntynyt halusta vaikuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan. Tarkoituksemme on tuoda esiin ilon, asenteen ja tekemisen merkitys elämässä menestymisessä. Taivas+Helvetti kertoo tarinoita ihmisistä, jotka ovat ottaneet vastaa itseään suuremman haasteen.”

UpinTH
Urpo Sivula piipahti ”alakerran portilla” kesäkuussa 2012, jolloin hänellä todettiin diabetes – kesken lentopallon Maailmanliigan reissun Brasiliassa. Hän taisteli itsensä takaisin elävien kirjoihin ja takoo nyt palloa lattiaan entiseen malliin – tai jopa vähän kovemmin.

”Olet sellaisessa, että jos nouset lentokoneeseen, Suomessa vastassa saattaa olla ruumisauto”
”Silloin pelotti. Olikohan pelihommat tässä?” – Urpo Sivula

Riikka Lehtonen on pelannut lentopalloa ammatikseen seitsemässä eri maassa yhteensä lähes viidentoista vuoden ajan. Halu edustaa Suomea olympialaisissa sai Lehtosen vaihtamaan lajia. Vaikeiden polvioperaatioiden jälkeen mennään taas täysillä, nyt beach volleyn parissa. Tavoite on kristallinkirkas – selviytyä yhdessä Taru Lahden kanssa Rio de Janeiron olympiakisoihin ja myös menestyä siellä.

”Nyt tehdään niin paljon töitä, ettei jää jossiteltavaa” – Riikka Lehtonen

RiikanTH2

Muut ”Urheilijan Taivas+Helvetti” -kirjassa mukana olevat urheilijat ovat Nooralotta Neziri, Jarkko Nieminen, Noora Räty, Mika Poutala, Eva Wahlström, Ville Lång, Nikolai Alho, Hanno Möttölä, Jere Lehtinen, Jere Forsberg ja Enni Rukajärvi.

Pääset tilaamaan kirjan kätevästi tästä linkistä ja käyttämällä tilauskoodia ”BIITSI” tuet samalla 10 eurolla suomalaista beach volleyn juniorityötä, eikä kirja maksa Sinulle yhtään enempää. Samaa koodia voit käyttää myös muiden tuotteiden tilauksessa.

Urheilijan taivas ja helvetti – Paras versio itsestäsi, kustantaja One On One Publishing Oy 2015, kirjoittajat Karo Hämäläinen ja Miika Peltola, 293 sivua, hinta 34,90 euroa. Lisätietoja: www.taivasjahelvetti.fi