Mestaruusliigassa valmistaudutaan pudotuspeleihin

Lentopallon Mestaruusliigassa pelataan runkosarjan viimeisiä ottelukierroksia. Miehissä pudotuspelijoukkueet ovat jo selvillä, mutta naisten puolella kahdesta viimeisestä playoff-paikasta taistelee vielä kolme joukkuetta.

Miesten runkosarjassa on kaksi joukkuetta ylitse muiden: Kokkolan Tiikerit on hallinnut tällä kaudella kotimaan kenttiä suvereenisti. Vammalan Lentopallo puolestaan piti sinivalkoista lippua korkealla europeleissä selviytyen CEV Cupissa aina puolivälieriin saakka. Nyt VaLePa pystyy keskittymään täysin Mestaruusliigan loppukahinoihin.

Kärkikaksikon jälkeen onkin sitten tasaisempaa. Hurrikaani osoitti vaarallisuutensa jo Suomen cupin finaaliturnauksessa. Loimaalla tuskin suostutaan taistelemaan ”vain pronssimitaleista”. Runkosarjan sijat 3-5 ovat kultaakin kalliimpia. Nämä joukkueet ovat puolivälierissä varmasti turvassa Tiikerien ja ”Sastamalan pässien” hyökkäyksiltä.

Suorasta sarjapaikasta kamppailevat vielä Joensuun Liiga-Riento sekä rovaniemeläinen Team Lakkapää. Kuntopuntarin viisari näyttää tässä Joensuun suuntaan. Varma karsija on jo Korson Veto. Ykkössarjasta liigakarsintaan tulevat Maaningan Mahti ja Lempäälän Kisa.

Ropponen_JR

Kokkolan Tiikerit (etualalla) on pelannut vahvan kauden lentopallon Mestaruusliigassa.

Kovien hakkurien kausi

Yhteistä runkosarjan kärkikolmikolle on vahva hakkuripeli. Tiikerien Lelu Ojansivu ja Antti Ropponen, VaLePan Jesus Chourio sekä Hurrikaanin Mohamed Alhachdadi ovat kaikki kovan luokan pallontappajia. Muutamat muutkin joukkueet ovat satsanneet hakkureihin. Liiga-Riennon kenialaisvasara Michael Chemos on keikkunut pistepörssin kärjessä koko kauden ajan. Mielenkiintoista olisi ollut nähdä myös ruotsalainen Fredric Gustavsson Lakkapään riveissä heti kauden alusta alkaen.

Pudotuspelien ottelutahti on tiivis ja matkustaminen vie osan harjoitus- ja palautumisajasta. Leveärosteriset joukkueet ovat pystyneet antamaan lepoaikaa avainpelaajilleen. Fyysisen jaksamisen ohella mitataan myös henkistä kanttia. Kolmena viime kautena on mitalit jaettu Kokkolan Tiikerien, Vammalan Lentopallon ja Hurrikaani-Loimaan kesken. Löytyykö näille joukkueille haastajia, kun todelliset pelit alkavat?

Chemos_JR

Joensuun Liiga-Riennon hakkuri Michael Chemos (2) johtaa Mestaruusliigan pistepörssiä.

Kuka haastaa LP Viestin?

Naisissa suosikin viittaa sovitellaan perinteisesti LP Viestin harteille. Tänä keväänä salolaisjoukkueelle löytyy tosin useampiakin haastajia. Hämeenlinnan Pallokerho lienee nyt salolaisten kovin uhka kahdeksannelle peräkkäiselle mestaruudelle. Oma sanansa on sanottava LP Kangasalalla ja Oriveden Ponnistuksella. Myös pohjoisen joukkueet WoVo Rovaniemi ja Pölkky Kuusamo ovat yllätysvalmiita.

Runkosarjan voittaja saa valita puolivälieriin parikseen joko seitsemänneksi tai kahdeksanneksi sijoittuneen joukkueen. Kakkoselle ovat vaihtoehtoina näistä toinen tai runkosarjan kuutonen jne. Kotietu on luvassa neljälle parhaalle. Kaikki pudotuspelit pelataan ”paras viidestä” -systeemillä.

Puolivälierien valintatilaisuudet järjestetään 14.3. (naiset) ja 21.3. (miehet). Otteluparit päivitetään valintojen edetessä Mestaruusliigan Twitteriin. Naisten ensimmäiset puolivälierät pelataan 16. maaliskuuta. Miehet aloittavat pudotuspelinsä viikkoa myöhemmin.

YLE näyttää kevään ratkaisuotteluita suorina lähetyksinä TV2:lla ja Areenassa.

@HeikkiKiiskinen

Kuvat: Juuso Riponiemi