Pauliina Vilponen haaveilee vielä ulkomaille

Kaksi edellistä vuotta Saksassa pelannut LP Viestin Pauliina Vilponen on aloittanut kotoisen liigakauden vahvasti. Vilponen on neljän pelin jälkeen joukkueensa paras pistenainen.

– Saksasta jäi päällimmäisenä mieleen se kokemus pelata lentopalloa ammattilaisena ulkomailla. Toki Suomessa kaikki tekeminen tähtäsi nimenomaan ammattilaisuuteen, Vilponen kertoo.

Ensimmäiset ulkomaan vuodet opettavat paljon 23-vuotiaalle lentopalloilijattarelle.

– Aina kun menee uuteen maahan, pitää opetella paikallista kieltä ja kulttuuria sekä ottaa muutenkin enemmän vastuuta tekemisistään.

– Tärkeintä on kuitenkin aina antaa paras suoritus omalle joukkueelle, Vilponen sanoo.

Suomeen paluun tärkein syy oli opinnot. Kahden vuoden ajan etänä tehdyt perusopinnot ovat nyt ohi.

– Erikoistumisopinnoissa on 75 prosentin läsnäolopakko, enkä halunnut pitää välivuotta, joten päätös oli lopulta helppo tehdä.

Salolainen LP Viesti oli Vilposelle ykkösvaihtoehto heti alusta alkaen. Valintaa ei ole tarvinnut katua.

– Viesti menestynyt niin Suomessa kuin Euroopassakin. Olen ollut tähän mennessä todella tyytyväinen valintaani, Vilponen toteaa.

Vilponen_2015

LP Viestin Pauliina Vilponen (10) on pelannut myös Liiga-Euran ja HPK:n riveissä.

Salossa puolustetaan mestaruutta

LP Viestin päänahka on varmasti haluttua tavaraa muilla liigapaikkakunnilla, mutta Salossa ollaan valmiita puolustamaan kahdeksatta peräkkäistä mestaruutta.

– Muistan itsekin aikoinani, että halusin kaikista eniten voittaa juuri Viestin. Ei meillä kuitenkaan asian suhteen mitään paineita ole, Vilponen näkee.

Viime kauden Mestarien liigan pelit auttavat varmasti salolaisia myös tällä kaudella. Kovien pelien kokemus on juuri se, millä mestaruuksia voitetaan. Myös Pauliina Vilponen vannoo harjoittelun nimeen.

– Jokainen kausi on kuitenkin aina omansa, mutta me olemme harjoitelleet hyvin. Lähdemme puolustamaan mestaruutta ja olemme siihen myös valmiita.

Pauliina Vilponen ottaa mielellään vastaan ison roolin LP Viestin joukkueessa. Kaksi ulkomaan vuotta on tuonut tasaisuutta otteisiin.

– Kokemusta on jo sen verran, että joka vuosi haluaisin ottaa yhden askeleen urallani eteenpäin. En missään nimessä ole saavuttanut lentopallossa sitä, mitä saavutettavissa on, 190-senttinen Vilponen pohtii.

Oikeustieteen opiskelut Turun yliopistossa kulkevat nyt jonkin aikaa käsi kädessä lentopallon kanssa, mutta ulkomaan ammattilaiskenttiä ei ole unohdettu. Kiire ei ole vielä mihinkään.

– Nyt olen Salossa, mutta tärkeintä on pitää se haave koko ajan elossa.

YLE näyttää lentopallon Mestaruusliigaa säännöllisesti koko kauden ajan. Seuraava tv-ottelu on sunnuntaina 15. marraskuuta kello 15.00 pelattava LP Viesti – LP Kangasala.

@HeikkiKiiskinen

Kuvat: Mestaruusliiga