Pohjoisen joukkueet haastajina puolivälieriin

Lentopallon miesten Mestaruusliigan puolivälierät starttaavat keskiviikkona. Otteluparien valinnoissa ei nähty yllätyksiä, vaan ne tehtiin urheilullisessa hengessä sarjasijoitusten mukaan.

Runkosarjan ykkönen ja kakkonen, Hurrikaani-Loimaa ja VaLePa Sastamala, lähtevät selkeinä ennakkosuosikkeina omiin puolivälieriinsä, mutta kahdesta muusta mitalipelipaikasta käydään tiukempi vääntö, kun neljän parhaan joukkoon mielivät Sampo Volleyn ja Kokkolan Tiikerien lisäksi myös oululainen Lentopalloseura Etta sekä rovaniemeläinen Team Lakkapää.

Pääsarjahistorian maratontaulukon kahden kärkijoukkueen, Raision Loimun sekä Rantaperkiön Iskun, kohtaloksi koitui jääminen tänä keväänä pudotuspelien ulkopuolelle. Vain yksi voitto koko kauden aikana tiesi Joensuun Liiga-Riennolle karsijan paikkaa jo kolmantena vuonna peräkkäin. Toinen karsija on Loimu.

Faneille.com arvioi puolivälierien otteluparit, joukkueiden avainpelaajat sekä mitalipeleihin menijät. Sulkuihin on merkitty joukkueen sijoitus runkosarjassa. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Hurrikaani-Loimaa (1) – Vantaa Ducks (8)

Hurrikaani rallatteli vakuuttavasti runkosarjan voittoon häviten vain kaksi ottelua, molemmat VaLePalle. Loimaalla ei ole vielä päästy kultaa juhlimaan, muita mitaleja joukkueella on jo saunakauhallinen. Kuntohuippu on tähdätty loppuotteluihin, joten pudotuspelien alkuvaiheessa pelaava seitsikko saattaa hyvinkin elää. Vantaa aloitti kauden vahvasti, mutta notkahti jo ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. Selviytyminen kahdeksan parhaan joukkoon näytti täyttävän Ankkojen vatsat.

Avainpelaajat: Mikko Oivanen – Toni Kankaanpää
Aiemmin tällä kaudella: 3-0, 3-0, 3-1
Arvio: Hurrikaani välieriin otteluvoitoin 3-0

VaLePa Sastamala (2) – LEKA Volley (7)

Sastamalassa pelattiin Europelejä helmikuun puoliväliin saakka, mutta tämän jälkeen joukkueella on vain yksi tavoite – voittaa Suomen mestaruus. Tilanne on sama kuin Loimaalla – finaaleja odotellaan jo vesi kielellä. VaLePa on erittäin kokenut joukkue, joka on parhaimmillaan kiihkeissä pudotuspeleissä. Suomen Cupin voitto on tästä paras esimerkki. LEKA Volley takoi itsensä karsijan paikalta ”kasisakkiin”, mutta pirteästä keväästä huolimatta nuoren kuopiolaisryhmän eväät eivät riitä tätä pitemmälle.

Avainpelaajat: Upi Sivula – Jan Helenius
Aiemmin tällä kaudella: 3-2, 3-0, 3-1
Arvio: VaLePa välieriin otteluvoitoin 3-0

Sampo Volley (3) – Lentopalloseura Etta (6)

Pielavesi elää ja hengittää lentopalloa. Sympaattisessa savolaiskylässä on juotu 2000-luvulla mitalikahveja jo yhdeksän kertaa. Kuuden kauden tauon jälkeen talkooväellä on pannu jälleen kuumana. Koko kauden ajan odoteltiin, milloin virolaisvasara Andrus Raadikin tahti hiipuu. Ei hiipunut, eikä tule hiipumaan pudotuspeleissäkään. Etta on sisukas Joukkue, joka on parhaimmillaan pudotuspelien haastajana. Sammon kiusaaminen vaatii, että oululaisten kokeneempi kalusto on täydessä pelikunnossa. Helpolla Etta ei Sampoa päästä.

Avainpelaajat: Andrus Raadik – Eetu Pennanen
Aiemmin tällä kaudella: 3-1, 3-0, 3-1
Arvio: Sampo välieriin otteluvoitoin 3-1

Kokkolan Tiikerit (4) – Team Lakkapää (5)

Hallitseva mestarijoukkue on kova paikan edessä. Kauden kaksi ensimmäistä tavoitetta, Mestarien liigan lohkovaihe ja Suomen Cup,  lipuivat käsistä, eikä paikka mitalipeleihinkään ole itsestäänselvyys. Materiaali tähän kyllä riittää. Tiikeriluotsi Jukka Mäkihannulla on vielä työnsarkaa hitsata viisi eri kansallisuutta joukkueeksi taistelemaan yhteisen tavoitteen puolesta. Lakkapää sen sijaan koki uudelleensyntymisen päävalmentajan vaihdoksen myötä. Aneemisesta porukasta kasvoi nopeasti iloista lentopalloa pelaava voittava joukkue. Lakkapäätä povataankin kevään pudotuspelien yllättäjäksi. Korjataanko Rovaniemellä jopa mitalisatoa neljän kuivan kevään jälkeen?

Avainpelaajat: Arash Dosanjh – Enderwin Herrera
Aiemmin tällä kaudella: 3-1, 1-3, 0-3
Arvio: Team Lakkapää välieriin otteluvoitoin 3-2

Kepit.TV ja YLE näyttävät lentopallon pudotuspelejä kanavillaan. Tarkempi otteluohjelma löytyy Mestaruusliigan nettisivuilta.

Teksti: @HeikkiKiiskinen

Kuvat: Juuso Riponiemi