Lentopallotähti vaihtoi parketin beachiin – Olympiamitali tavoitteena Riosta

Riikka Lehtonen ja Kai Kunnas vieressä kontrastina (All over press)

Riikka Lehtonen ja Kai Kunnas vieressä kontrastina (All over press)

Lentopallossa menestyksekkään uran tehnyt Riikka Lehtonen panostaa jatkossa täysillä Beach volleyhyn ja aikoo pokata mitalin Rion Olympialaisista 2016.

Lehtonen aikoo panostaa täysillä Beach volleyhyn, sillä hän tietää, että siirtyminen parketeilta hiekoille ei ole niin helppoa kuin ennen.

– Laji on kehittynyt valtavasti. Ennen pärjäsi kun vaihtoi vaan lentopallosta beachille. Nyt lajiin on tullut niin omat hienosääntönsä, että ei pärjää. Maailmassa ei ole ketään pelaajaa, joka olisi huipulla molemmissa. Hienoa päästä astumaan myös näihin saappaisiin, Suomen Beach volley maajoukkueen tähtipeluri Lehtonen iloitsee.

Menestymisen ehtymätön nälkä oli yksi suuri tekijä, joka potki Lehtosen Beach volleyn pariin.

– Lentopallossa seurapuolella olen saavuttanut isoja juttuja, mutta hieman kateellisena ja samalla tietysti onnellisena seurannut miesten maajoukkueen edesottamuksia. En ole saanut pelata tuollaisia pelejä. Hienoja juttuja tapahtumassa myös naisten maajoukkueessa, mutta ne ei ole yhden vuoden juttuja kun tulosta saadaan aikaan ja veikkaan, että minun aikana ei keretä siihen. Siksikin tämä oli yksi vaikuttava tekijä, miksi lähden beachiin. Haluan Suomen lipun alla voittoja EM- MM- ja Olympiakisoista.

– Rion Olympialaiset 2016 ja mitali sieltä on tavoitteena. Se on valtava haaste edes päästä sinne, mutta minulle ei riitä pelkkä Olympialaisiin pääsy. Pienestä asti ne mitalit on se juttu, joka on kiehtonut.

Superlahjakas Lehtonen voitti ensimmäisen SM-kultansa Beach volleyssä jo 17-vuotiaana, mutta ei ole panostanut lajiin koskaan täysillä.

– Tietyllä lailla vahvuuteni on kokemus, mutta samaan aikaan heikkous, koska sitä kokemusta ei kuitenkaan ole beachiltä niin paljoa. Se on ollut laji, jolla olen pitänyt itseäni kunnossa lentopalloa varten. Menestys beachillä vaatii kokonaan lajinvaihdon. Ei ole maailmassa yhtään pelaajaa joka menestyy molemmissa.

Beach volley on erittäin suosittua sekä pelaajien, harrastajien, että myös penkkiurheilukansan parissa.

– Se on uusi moderni laji. Ympäristönä hiekkaranta, musiikkia ja aurinkoa. Se saa letkeälle tuulelle ja mielelle.

Esimerkiksi edellisissä Lontoon Olympialaisissa naisten pelejä seurasi koko ajan täydet katsomot, vaikka osa katsojista ei tuntenut lajia lainkaan. Kauniit naiset vetävät usein väkeä katsomoon, eikä se Lehtosta haittaa.

– Ei minua ainakaan. Itse lähden urheilemaan ja siellä tavoitteet. Totta kai mielellään haluaa näyttää niin hyvältä kun voi näyttää, mutta se on kakkosasia. Toisaalta ei haittaa jos sitäkin tullaan katsomaan, Lehtonen naurahtaa.

Katso Riikka Lehtosen haastattelu kokonaisuudessaan alta: