Suomen cupissa tutut suosikit

Lentopallon Suomen cupin perinteinen finaaliturnaus järjestetään tulevana viikonloppuna Hämeenlinnassa. Cupkannusta sekä ensi kauden europaikoista Elenia Areenalla kilpailee sekä naisten että miesten neljä parasta joukkuetta.

Miesten cupsysteemi oli tällä kaudella poikkeuksellinen. Syksyn EM-kisojen, tammikuun alun olympiakarsintojen sekä kolminkertaisen Mestaruusliigan runkosarjan vuoksi Suomen cupin alkukierrokset yhdistettiin Mestaruusliigaan siten, että runkosarjan ensimmäisen kierroksen neljä parasta joukkuetta selviytyivät suoraan lopputurnaukseen. Naisissa Final Four -joukkueet selvitettiin perinteisellä cupin kaaviolla.

Miesten puolella Hämeenlinnan finaaliturnauksessa pelaavat Kokkolan Tiikerit, Vammalan Lentopallo, Hurrikaani-Loimaa ja kuopiolainen LEKA Volley. Naisten cupmestaruudesta puolestaan taistelevat salolainen LP Viesti, LP Kangasala, Oriveden Ponnistus sekä LP-Vampula Huittisista.

Faneille.com ennakoi välieräparit ja arvio tämän vuoden cupkannujen nostajat. Suluissa joukkueen sijoitus tällä hetkellä Mestaruusliigan runkosarjassa.

Kunnari_CEV

Vammalan Lentopallo jatkaa ainoana suomalaisjoukkueena pelejään eurokentillä.

Miehet

Kokkolan Tiikerit (1) – Vammalan Lentopallo (2)

Arpa sijoitti kaksi tämän kauden kovinta joukkuetta vastakkain jo välierävaiheessa. Mestaruusliigassa ilman tappiota pelannut Tiikerit lähtee metsästämään kolmatta peräkkäistä cupvoittoaan. Koko syksyn mykoplasman kanssa taistellut hakkuri Lelu Ojansivu on lähes täydessä pelikunnossa, joten kokkolalaiset ovat selkeitä suosikkeja sekä välierään että loppuotteluun. Vammalan Lentopallo hakee varmasti yllätystä, mutta joukkueen fokus on ollut koko alkuvuoden helmikuun puolivälissä jatkuvassa CEV Cupissa.

Keskinäiset ottelut tällä kaudella: 3-0, 3-0

Hurrikaani-Loimaa (4) – LEKA Volley (3)

Kuopiossa haetaan nyt menestystä peräti neljän yhdysvaltalaislekan voimin, kun joukkue hankki riveihinsä ennen siirtoajan umpeutumista hakkuri Joshua Taylorin. Lähes täysin uudistuneen Hurrikaanin peli ei ole vielä uomissaan, joten LEKA lähtee toiseen välierään hienoisena suosikkina. Myös kuntopuntarin viisari osoittaa Savon suuntaan. Hurrikaanilla on tässä välierässä kuitenkin ”kotiyleisön” tuki.

Keskinäiset ottelut tällä kaudella: 3-0, 2-3

Arvio: Kokkolan Tiikerit cupmestariksi ilman erätappiota, LEKA Volleylle hopeaa

LPSalo_CEV2015_2

LP Viesti on tuuletellut tällä kaudella Mestaruusliigassa voittoa jo 19 kertaa.

Naiset

LP Viesti (1) – Oriveden Ponnistus (5)

Salolaisjoukkue astelee finaaleihin uuden valmentajansa Tomi Lemminkäisen sekä passarinsa Jenni ”Petsku” Hiltusen johdolla. LP Viestin finaalipaikalle ja samalla yhdeksännelle cupmestaruudelle ei löytyne tänä vuonna todellista uhkaa, sillä sarjakakkonen Hämeenlinnan Pallokerho putosi cupista jo puolivälierävaiheessa. Oriveden Ponnistuksella on ollut tuskainen alkuvuosi. Joukkue on hävinnyt Mestaruusliigassa neljä viimeisintä otteluaan saaden niissä vain yhden erävoiton.

Keskinäinen ottelu tällä kaudella: 3-1

LP Kangasala (3) – LP-Vampula (7)

Ismo Tahvanaisen valmentama LP Kangasala on ollut aina parhaimmillaan nimenomaan Suomen cupin finaaleissa. Tästä on hyvänä osoituksena Kangasalan cupmestaruudet vuosina 2012 ja 2013. Finaalipaikan LP Kangasala ottaa nytkin, mutta Viestin kaatoon eivät eväät kuitenkaan riitä. LP-Vampulalla on OrPon tavoin takana neljän pelin tappioputki.

Keskinäiset ottelut tällä kaudella: 3-2, 3-1

Arvio: LP Viesti cupmestariksi näytöstyyliin, LP Kangasalalle hopeaa

YLE TV2 ja Areena näyttävät Suomen cupin finaaliviikonlopun pelejä seuraavasti

• la klo 10.55: välierät LP-Vampula – LP Kangasala, klo 13.30 Tiikerit – VaLePa
• su klo 12.55: naisten loppuottelu, klo 16 miesten loppuottelu

@HeikkiKiiskinen

Kuvat: CEV