Urpo Sivulalle Mestaruusliiga oli tietoinen valinta

Lentopallomaajoukkueen hakkuri Urpo Sivula pelasi viime syksynä Puolassa hienot MM-kisat, mutta ammattilaisuus ulkomailla ei tuolloin sytyttänyt 26-vuotiasta pallontappajaa.

– Raskaan kesän jälkeen ei ollut oikein haluja lähteä ulkomaille. Kun Raision Loimusta otettiin yhteyttä, oli päätös melko helppo tehdä, kertoo Sivula taustoja Suomessa pelaamiselleen.

– Mestaruusliiga on vielä tasoltaan hyvä sarja, Sivula lisää.

Raision Loimu on pelannut nousujohteisen kauden ja tällä hetkellä se on sarjataulukossa neljännellä sijalla. Helmikuussa raisiolaiset voittivat kaikki seitsemän otteluaan. Sivula näkee Loimulla olevan mahdollisuuksia aina Mestaruusliigan kärkikahinoihin saakka.

– Joukkueen potentiaali on ollut pitkään jo selvillä, mutta alkukaudella kaikkea sitä ei ole saatu irti. Meillä on kuitenkin hyvä henki ja asioista pystytään puhumaan niiden oikeilla nimillä, Sivula kertoo.

Maajoukkueen tukipilari pitää kovaa vaatimustasoa yllä myös itselleen. Yli kahdenkymmenen pisteen ottelukesiarvolla Mestaruusliigassa pelannut Sivula tiedostaa vastuunsa ja on oppinut vuosien varrella myös kantamaan sitä.

– Aina on parantamista, mutta isompia turhaantumisia ei ole tullut. Aikaisempina vuosina se oli minulla ongelmana, Sivula tunnustaa.

– Vastuuta on tullut riittävästi ja hyvin olen jaksanut pitää nyt homman kasassa.

Kesä nostattaa mielenkiintoa

Sivulalle kilahtaa todennäköisesti kauden jälkeen perinteisesti kutsu maajoukkueleirille. ”Kurun Giba” odottaa jälleen innolla kevään ensimmäistä kokoontumista.

– Maajoukkuepelejä ei ihan jokainen lentopalloilija pääse pelaamaan. Niihin saa kyllä aina ainutlaatuisen sytykkeen, Sivula innostuu.

– Onneksi tänä vuonna on luvassa pikku lomakin Maailmanliigan pelien jälkeen.

Tätä ennen pelataan kuitenkin kotoisen Mestaruusliigan ratkaisupelit, joihin Sivulallakin on sanansa sanottavana. Viimeisimmän SM-mitalin Loimu on saanut viisi vuotta sitten, tuolloin se oli pronssilla.

– Meidän pitää lähteä jokaiseen peliin kovalla itseluottamuksella, eikä kumarrella ketään.

Raision Loimu on pelannut yhtäjaksoisesti maamme korkeimmalla sarjatasolla vuodesta 1977 lähtien. Perinteinen oranssi-musta joukkue on voittanut mestaruuden kuusi kertaa, hopeaa kahdesti ja pronssilla se on ollut seitsemänä kautena.

Kuva: FIVB