Perjantaibetsit – viikko 10

Luotamme Joni Ortion Calgary Flamesiin (Getty)

Luotamme Joni Ortion Calgary Flamesiin (Getty)

 

perjantaibetsit-logoPerjantaibetsit on viikottainen artikkelisarjamme, missä kaivamme omista pelikupongeistamme muutaman mielenkiintoisen matsin. Laitamme itse muutaman ropposen aina tekemään matseista hieman mielenkiintoisempia.

Viime viikolla nappasimme osumat Talviklassikosta under 4,5 maalia (1-2) sekä Liverpoolista (0-3). Näimme myös Valencian pystyvän kaatamaan Rayo Vallecanon vieraissa, mutta toisin kävi. Vallecano voitti tasaisen taistelun 1-0 ja siitä iso miinus meidän betsinäkemyksiin. Tällä viikolla metsästämme tosissaan sitä täyspottia. Viimeiset vihjeet tipahtivat suoraan paikanpäältä Lontoosta UFC-tapahtuman alla.

KHL: Pe klo 17.30 Dynamo Moscow-Lokomotiv Yaroslavl 1,63 – 4,25 – 4,35

KHL:n pudotuspelien avauskierrokselta napataan kiinni Dynamo Moskovan kotivoitto. Kerroin on jopa yllättävän hyvä (1.63) ajatellen Dynamon materiaalia, joka on joka osa-alueella Lokomotivia parempi. Vaikka toveri Lokomotiv päättikin kautensa neljään peräkkäiseen voittoon, ne syntyivät kaikki kotona. Kauden aikana Lokomotiv ei mitenkään erityisen hyvin vieraissa esiintynyt, joukkue otti vain 9 suoraa voittoa ja hävisi 15. Samaan hengenvetoon Dynamo oli runkosarjan toiseksi paras kotijoukkue saldolla 17-3-1-6. Lisätietoa ottelupareista saat ennakostamme tästäLapulle siis Dynamo Moscow kertoimella 1,63.

Betssonin tarjoamaan kohteeseen tästä.

NHL: La klo 04.00 Calgary Flames – New York Islanders 2,15 – 3,85 – 2,95

Islanders hävisi viime yönä jatkoajalla Edmontonissa eli joukkue pelaa perättäisinä päivinä. Viikolta on takana myös jatkoaikavoitto Winnipegistä. Peli Calgary Flamesia vastaan on siis joukkueelle kolmas neljään päivään, joten rasitus painaa varmasti jaloissa. Siirtoikkuna oli Islandersin kannalta käsittämätön ja sen on pakko vaikuttaa myös joukkueen sisällä. Vanek lähti lähes ilmaiseksi ja lisäksi joukkueen paras puolustaja MacDonald vaihtoi maisemaa.

Flames voitti viime ottelussaan torstaina Ottawan 4-1. Joni Ortio pysäytti 30 laukausta ja valittiin ottelun ykköstähdeksi. Suomalainen on ollut huikeassa vireessä kahdessa ensimmäisessä ottelussaan ja miehen odotetaan luistelevan myös tässä ottelussa tolppien väliin.

Isles paineli viime ottelussaan 2-0 johtoon kahden erän aikana, mutta sitten loppui bensa tankista ja Edmonton jyräsi tasoihin. Lopulta öljymiesten Taylor Hall upotti saarelaiset jatkoajalla ja näki selvästi, että väsymys otti vallan Isles pelaajista. Flamesin Markus Granlund teki uransa avausmaalin Senatorsia vastaan ja tuo osuma antoi varmasti paljon energiaa myös tähän otteluun. Makke saa vastuuta myös yli- ja alivoimalla, kun Flames testaa miehen kykyjä ensi kautta ajatellen.

Islandersilla ei ole mitään panosta pelissä, joten joukkueen intensiteetti saattaa laskea rajustikin. Calgary on saanut huilata, kun taas Isles matkustaa otteluun väsynein jaloin. Flames vie tämän johdosta kulmaväännöt ja kaksinkamppailut. Kotijoukkue haluaa antaa myös yleisölleen juhlittavaa. Calgary Flames lapulle kertoimella 2,15.

Betssonin tarjoamaan kohteeseen tästä.

Budesliga: La klo 16.30 Hamburger SV – Eintracht Frankfurt 2,30 – 3,35 – 2,95

HSV:llä on ongelmia saada kunnon kokoonpano kasaan. Hyökkääjä Lasogga on sivussa loukkaantumisen vuoksi, Jansen loukkaantui maaottelussa ja van der Vaart taistelee kuumeen kanssa. Pahalta siis näyttää. HSV voitti kotonaan Dortmundin, mutta sitä voi pitää suoraan tilastokummajaisena ja jalkapallojumalien kunnianosotuksena joukkueen edesmenneen legendaarisen hierojan muistolle. Kummankaan joukkueen kausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan. HSV on jumiutunut putoamisviivan alle ja Frankfurt ei siihen taisteluun halua joutua. HSV on hävinnyt kuusi viimeisestä seitsemästä ottelustaan ja vierasjoukkueen vire on tuota saldoa huomattavasti parempi. Frankfurt siis lapulle kertoimella 2,95.

Betssonin tarjoamaan kohteeseen tästä.

La UFC Fight Night 38: Michael Johnson-Melvin Guillard 1,78 – 2,06

Tässä voi tapahtua mitä tahansa, mutta noin kaksi asiaa on varmaa. Ensinnä, tämä ottelu ei kestä täyttä aikaa, perustelut voi hakea kummankin herran tilastoista. Toiseksi, vaikka Guillard on UFC-historian tehokkaimpia lyöjiä, tämä ottelu päättyy kovakuntoisen Johnsonin voittoon. Perusteluksi esitän kolme tilastollisesti ottelijan voittoprosenttiin merkittävästi vaikuttavaa seikkaa: Johnsonilla on selvähkö ulottuvuusetu (yhdistettynä pituusetuun), hän on vasuri ja Guillard oikeakätinen, ja hän on selvästi Guillardia nuorempi.

Tältä pohjalta kehotan tarttumaan Michael Johnsonin voittoon kertoimella 1,78. Kelvollinen idea on pelata myös ottelun ennenaikaista päättymistä. Lisää ennakkoa Karhuherran kirjoittamasta Varmat Tiedot -artikkelista tästä.

Betssonin tarjoamaan kohteeseen tästä.