Superpesiksen avausviikonlopun toisena päivänä mielenkiintoiset ottelut

Kouvola joutuu kovaan testiin heti alussa, kun se matkaa Joensuun vieraaksi (Jukka Rasimus/Harri Liekonen/KPL)

Kouvola joutuu kovaan testiin heti alussa, kun se matkaa Joensuun vieraaksi (Jukka Rasimus/Harri Liekonen/KPL)

Eiliseltä avauskierrokselta napsimme hienosti 4/5 vinkit himaan. Ainoa kömmähdys sattui, kun Koskenkorvalla nähtiin käsittämättömän suuren ulkopelivirhemäärän takia yli 12.5 juoksua. Viisi sinkkua ja yhdistelmäveto KaMa-Tahko u 12.5, Kiri ML ja Raahe-Vimpeli under 12.5  toivat yhden unitin (1 unit, meillä 1 % prosentti pelikassasta, pelikassa 100 u) panostuksella per kohde mukavan 14,7 % nousun kassaan. Kokonaispanos palautui 2,45 kertaisena takaisin, joten tästä on hyvä jatkaa.

Luvassa vähäjuoksuinen kierros

Eilisen tapaan kylmä keli tulee verottamaan juoksujen määrä. Miehet eivät kulje, pomppu ei välttämättä nouse ja pallo ei liiku aivan yhtä nopeasti kuin mitä kesähelteillä. Lisäksi tämän päivän kuudesta joukkueesta kaikki lähtevät otteluihin ulkopelipää edellä.  

Seinäjoen JymyJussit – Kiteen Pallo 90

Seinäjoki saa hyvän tasonmittauksen heti avausottelussaan, kun vastustajaksi Ilkka-areenalle saapuu päävastustaja Kiteen Pallo. Odotan kamppailusta äärimmäisen tasaväkistä ja vähäjuoksuista, jossa lyöjäjokerit Vainionpää ja Mika Laukkanen ratkaisevat omalla panoksellaan ottelun. Kitee tulee luomaan enemmän tilanteita, mutta mikäli isäntien ulkopeli kestää ja Vainionpäällä on niin sanotusti risussa, JymyJusseilla on mahdollisuutensa.

Nordicbet tarjoaa vieraiden puhtaalle voitolle peräti kerrointa 5.6, mikä on mielestäni pöyristyttävä ylikerroin. Joukkueet kohtasivat tänä vuonna hallissa, jolloin Kitee oli parempi runsasjuoksuisessa ottelussa lukemin 2-0. Viime kaudella joukkueet tasasivat voitot 1-1. JymyJussit hakivat vierasvoiton 0-1 Rantakentältä ja Kitee puolestaan ryösti pisteet elokuussa jaksoin 0-2. Emme päässeet Kainulaisen kanssa yksimielisyyteen kohteen lopullisesta voittajasta, joten jätetään 1X2 vaihtoehto tästä tipsilapusta pois. Minä kuitenkin laitan omissa viritelmissäni jollekin lapulle tuon Kiteen suoran voiton, sen verran iso kerroin on. Janne halusi jättää välikommentin: Jussit vie 100-0!

Sää Seinäjoella on keväisen viileä, kevyttä sadetta voi olla. Ensimmäisessä pelissä korostetaan varmasti ulkopelissä tarkkuutta ja sisällä hermostuneet suoritukset näkyvät virheiden määrän kasvuna. Vaikka sisäpelipotentiaalia siis on, tullee pelistä vähäjuoksuinen. Nordicbet on asettanut under/over rajan 11.5 ja tarjoaa alle 11.5 juoksulle kerrointa 1.72.

JymyJussien ennakko

Kiteen ennakko

Joensuun Maila – Kouvolan Pallonlyöjät 1.28 – 4.4 – 11.00

Joensuu tulee olemaan sarjan vaarallisin sisäpelijoukkue. (Juha Levonen)

Joensuu tulee olemaan sarjan vaarallisin sisäpelijoukkue. (Juha Levonen)

Mielenkiintoisen kierroksen toinen ottelupari. Kaikki odottavat Kouvolan jäävän pudotuspelien ulkopuolelle ja Joensuun olevan jopa mitaleilla. Isäntien sisäpeli on Kivisen, Jussilan, Rautiaisen, Joukaisen ja Niemen johdalla pelottavan laaja ja etenkin Joukainen odottaa vesi kielellä mahdollisuutta rankaista viime kauden joukkuettaan.

Lähtökohdat näkyvät kerroinasettelussa, kun Nordicbet tarjoaa kotivoitolle kerrointa 1.28. Se ei meitä pienuutensa takia kiinnosta, joten jätetään se pois. Tällä hetkellä Joensuussa tulee vettä rankasti, eikä odotettavissa ole muutosta pelin ajaksi. Joensuun pitävä ulkokenttä ei tule antamaan vieraille kuin 2-4 juoksua normaalilla kelillä ja sade verottaa vielä siitäkin. Kouvola on pelannut tiivistä ulkopeliä harjoitusotteluissa ja jos se meinaa pärjätä, tapahtuu se ulkopelin ehdoilla. Vaikka Joensuun materiaali on ylivoimainen, uskotaan siihen, että se ei yli viittä juoksua per jakso tee. Näin kokonaisujuoksumäärä pyörisi 10-13 paikkeilla ja underin raja on 11.5.

Sään ja kauden avauspelin tuoman jännityksen takia valitaan myös tähän under 11.5 kertoimella 1.80.

Seuraa tätä: Kouvolan Rytkösellä on ottelussa mahdollisuus olla parempi lukkari. Muutenkin Kouvolan etukenttä on jopa vahvempi kuin Joensuun vastaava. Joensuu lähteekin kiertämään 1-vahti Toikkaa ja käyttää vesikelin takia myös kovia vaihtolyöntejä. Tilannemäärät jäänevät alhaisemmaksi kuin odotettu.

Joensuun ennakko

Kouvolan ennakko

Alajärven Ankkurit – Sotkamon Jymy 25.00 – 5.2 – 1.15

Kainuun metsurit kävivät viime vuonna nappaamassa tyylipuhtaan 0-2 voiton Kitrolta (1-4, 4-6). Marssijärjestys tulee olemaan myös tänä vuonna sama, vaikka Sotkamosta tullut Aki Orava tekee kaikkensa kaataakseen viime vuoden joukkueensa. Sotkamo on aavistuksen verran heikentynyt, Alajärvi vahvistunut. Oma huomioni isäntäjoukkueen paidassa Oravan lisäksi kiinnittyy JymyJusseista tulleeseen Juma-Matti Matilaiseen ja nuoreen Kari Kellokoskeen. Joukkueelta puuttuu selkeä kärki ja se on aavistuksen verran hitaampi kuin Sotkamo, mutta Matilaisen ja Kellokosken onnistuessa lyöjät Orava ja Ismo Ankkuri saavat aikaan juoksuja.

Sotkamossa on varmasti odotukset korkealla. Pelaajat pääsevät kirmaamaan kentälle pitkän talvikauden jälkeen ja uusi pelinjohtaja Korhosen Mikko saa tulikasteensa tosipaikassa. Sotkamon pelitavassa tullaan näkemään pieni muutos, kun Korhonen ja Hartikainen tulevat kesän aikana pompottamaan kovalla prosentilla etenijää pesältä toiselle. En tiedä, nouseeko Kitrolla vielä pomppu, joten voi olla että Sotkamo hyökkää myös pienillä lyönneillä.

Kotiutustilanteissa vieläkin lisää voimaa varteensa saanut Roope Korhonen ei ole ollut parhaimmillaan kauden ensimmäisissä peleissä. Tässä piileekin Alajärven mahdollisuus. Mikäli Roope on jäissä, on Jymyn lyöjäarsenaali aavistuksen verran viime vuotta kapeampi. Kohonen ja Rautiaiset pystyvät kyllä kotiuttamaan, samoin Komulainen, mutta jotenkin tuntuu että mitään juoksujuhlaa eivät tänään kainuulaiset järjestä

Nordicbetin kertoimet voittajaveikkauksessa ovat niin alhaiset, että jätämme ne välistä. Sen sijaan alle 12.5 juoksua avaralla Kitrolla saa mukavan kertoimen 1.75, joka päätyy lapullemme.

Seuraa tätä: Miten Aki Orava suoriutuu uudella paikalla ulkokentällä? Entä hyökkääkö Alajärvi Sotkamo vastaan lyhyillä vaihtolyönneillä? Pelaavatko Jymyn vaihtotilanteissa edessä Jere Vikström ja Markus Tuikka vai Tuikka ja K. Rautiainen?

Alajärven ennakko

Sotkamon ennakko

Pelivalintoina lyödään jälleen kerran kaikki sinkkuina, panos 1u. Tuplavaihtoehdoksi otamme Joensuun ja Alajärven peleihin underit, yhteiskerroin näille kahdelle kohteelle 3.15.