World Football Cup yhdistää ihmisiä jalkapallon avulla

NordicBet_Conifa_600x200_SiteFIFA:n ulkopuolisten yhteisöjen kattojärjestön ConIFA:n (Confederation of Independet Football Associations) järjestämä World Football Cup pelataan ensimmäistä kertaa Ruotsin Östersundissa 1.-8.6. Mistä on oikein kysymys?

ConIFA on järjestö, jonka tavoitteena on rakentaa siltoja ihmisten, kansojen, vähemmistöjen ja eriytyneiden alueiden välille ystävyyden, kulttuurin ja jalkapallon ilon kautta. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki rekistreröityneet jalkapallojärjestöt ja joukkueet. Näkyvimpiä tapahtumia ovat nyt ensimmäistä kertaa järjestettävä World Football Cup, eri mantereiden mestaruuskilpailut, kansainväliset turnaukset ja cupit, ystävyysottelut, erilaiset kulttuuritapahtumat ja nuorisovaihdot. Virallisten turnausten tavoite on luoda kansainvälinen areena niille joukkueille ja yhteisöille, joilla sitä ei FIFA:n jäsenyyden puuttumisen takia ole.

Tänä vuonna Östersundissa pelattavan World Football Cupin isäntänä toimii saamelaisten joukkue FC Sápmi. Mukana nähdään myös suomalaisväriä, kun Jirijoonas Kanth pukee Saamen edustuspaidan ylleen ja matkaan kamppailemaan Cupin mestaruudesta. Entisen HIFK-pelurin, nykyisin kakkosta Someron Voiman paidassa tahkoavan Kanthin FC Sápmin lisäksi turnaukseen osallistuvat Abhasia FA (Kaukasus-vuoriston lounaispuolelta), Etelä-Ossetia, Ellan Vannin (Isle of Man), Vuoristo-Kabarah FA, Darfur United, Aramea-Syyria FA, Occitania, Tamil Eelam FA (Sri Lankan alueella), Padania FA (alue Pohjois-Italiassa), Kurdistan FA ja Countea de Nissa FA (Nizzan historiallinen maakunta).

Suosikkina turnaukseen lähtee World Football Cupin edeltäjän, VIVA Cupin hallitseva mestari Kurdistan. Myös mainitun turnauksen kestomenestyjä Padania FA tulee olemaan kova joukkue. Mielenkiinnolla odotamme, miten Pohjosmaiden saamelais-kansa pärjää ennakolta kovempia joukkueita vastaan.

Turnauksen osallistujajoukkueisiin voit tutustua #NewHeroes -sivuilla, joilla esitellään toukokuun aikana kaikki 12 joukkuetta. Sivuston kautta löydät linkit myös osallistujien kotisivuille ja ConIFA:n etusivulle.

Turnauksen lohkot: 

Lohko A: Kurdistan, Aramea-Syyria & Tamil Eelam
Lohko B: Saame, Occitania & Abhasia
Lohko C: Padania, Etelä-Ossetia & Darfur
Lohko D: Countea de Nissa, Vuoristo-Karabah & Ellan Vannin

ConIFA oli aiemmin itselleni täysin tuntematon järjestö. Myös urheilun näkökulmasta poistuttaessa toiminta on äärimmäisen mielenkiintoista. Lisääntynyt mielenkiinto osallistuvien joukkueiden alueiden kulttuuriin ja historiaan tarjoaa lisätäytettä yleissivistykeen. En esimerkiksi tiennyt puoliakaan osallistuvien joukkueiden maantieteellisistä alueista.

Faneille.com tarjoaa ennakkomateriaalia turnauksesta läpi toukokuun ja tietysti myös raportoi kisojen tapahtumista. Mukana nähdään isojakin nimiä, kuten Blakburn Rowersia edustanut ja Norjan maajoukkueen vakiokalustoon kuulunut Morten Gamst Pedersen FA Sápmin eli Saamen joukkueessa. Pysykää linjoilla ja käykää tutustumassa joukkueisiin, turnaukseen ja ConIFA:n toimintaan etukäteen.

Lähteet:

Nordicbet-tiedote
Wikipedia
ConIFA