Real Madrid nappasi Brasilian tulevan supertähden muiden suurseurojen nenän edestä – historiallinen siirtosumma nostaa odotukset Vinicius Junioria kohtaan pilviin

Ole kesähelteiden kovin vedonlyöjä – voita VIP-reissu ManUn Valioliiga-starttiin!

Real Madridissa on pelannut vuosikymmenien saatossa toinen toistaan suurempia tähtipelaajia. Monet heistä ovat olleet brasilialaisia, kun kokovalkoista ovat edustaneet muun muassa Ronaldo, Roberto Carlos sekä Kaka. Tähän maineikkaaseen joukkoon liittyi hiljattain uusi nimi, kun Vinicius Junior teki sopimuksen espanjalaisjätin kanssa. Real Madridin maksama noin 50 miljoonan euron siirtosumma on suurin alle 19-vuotiaasta pelaajasta maksettu korvaus, joten superlupausta kohtaan on valtavat odotukset Madridissa. 

Vinicius on tosin tottunut olemaan valokeilassa. 18-vuotiaan brasilialaisen potentiaali tuli ilmi jo todella aikaisin ja hänen jokaista liikettä on seurattu todella tarkkaan jo pitkään. 

Vinicius on maineikkaan Flamengon akatemian kasvatti, jossa hän aloitti jo 6-vuotiaana. Hänen lapsuus sujui monien muiden brassifutaajien tapaan vähävaraisessa perheessä varsin kyseenalaisessa lähiössä, sillä São Gonçalon kaupunginosa ei ole tunnettu rauhallisuudestaan, vaan rikokset ovat arkipäivää.  

Luonnonlahjakkuuden potentiaali tuli nopeasti esille ja Vinicius pelasi käytännössä aina itseään vanhempia vastaan. Monien muiden brasilialaisten jalkapalloilijoiden tapaan hänelläkin on taustaa futsalin puolelta. Vinicius edusti Canto do Rion joukkuetta, mutta kävi Flamengon futsaljaoston testeissä 9-vuotiaana. Häntä pyydettiin palaamaan myöhemmin uudestaan, mutta Vinicius ei palannut vaan keskittyi jatkossa pelkästään jalkapalloon.

Kenties juuri futsal-tausta näkyykin huippulupauksen otteissa tänäpäivänäkin. Viniciuksen vahvuuksia ovat nopeus ja loistava tekniikka, jotka ovat poikkeuksellisen suuressa roolissa juuri futsalissa. Tämän lisäksi Flamengon kasvatti omaa erinomaisen pelisilmän sekä viimeistelee tehokkaasti.

Jalkapalloon panostaminen on selvästi kannattanut. Viniciuksen ikäluokka niitti menestystä niin seurajoukkuetasolla kansallisesti kuin myös maajoukkueessa. Flamengon lupaus on ollut Brasilian nuorten maajoukkueiden kulmakiviä ja hänet valittiin Etelä-Amerikan alle 17-vuotiaiden mestaruuskisojen parhaaksi pelaajaksi. Brasilia voitti tuolloin mestaruuden ja Vinicius oli turnauksen paras maalintekijä seitsemällä osumallaan. Hän on pelannut alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa 19 ottelua, joissa on kertynyt 17 maalia. 

Vinicius debytoi Flamengon edustusjoukkueessa 16-vuotiaana toukokuussa 2017. Tämän jälkeen otteluja Brasilian pääsarjassa kertyi 37, joissa nuorukainen viimeisteli seitsemän täysosumaa. 

Vinicius Junior käytti Flamengossa pelinumeroa 20. Kuva: Alexandre Loureiro/Getty Images)

Heinäkuussa 2000 syntynyt pelaaja on ollut käytännössä kaikkien eurooppalaisten suurseurojen kiikarissa jo pitkään. Real Madrid voitti kuitenkin kilvan brasilialaisesta, joka pystyi nyt liittymään FIFA:n sääntöjen mukaan joukkueeseen täytettyään 18 vuotta. Espanjalaisjättiä edustavilla Marcelolla ja Casemirolla oli myös näppinsä pelissä sen suhteen, että Real Madrid huippulupauksen lopulta sai. 

– Valitsin Real Madridin, koska se on suurin seura. Olen aina valinnut pelata parhaiden kanssa ja Marcelon sekä Casemiron avulla tein valinnan. Ihailen Marceloa paljon ja myös Casemiroa. Olen aina ihaillut ja seurannut heitä molempia ja nyt he auttoivat minut valitsemaan Madridin, mikä on hieno asia minulle, Vinicius kertoi ESPN:lle.

Huomio ja salamavalot eivät ole vieraita Viniciukselle, mutta nyt ne saavat täysin uudet mittasuhteet hänen siirryttyään historiallisella summalla eurooppalaiseen jättiläiseen. Real Madridissakin on varmasti isot odotukset brasilialaista kohtaan, sillä galacticot ovat olennainen osa seuran identiteettiä. Cristiano Ronaldo jätti lähtiessään valtavan loven täytettäväkseen ja Viniciusta tullaan varmasti jatkossa vertailemaan portugalilaiseen, vaikkakin CR7:n maalimääriä lienee mahdotonta saavuttaa. Vertailusta tulee pitämään huolen ainakin sama pelipaikka, sillä myös Vinicius viihtyy parhaiten vasemmalla laidalla tai toisena hyökkääjänä. 

 – Haluan tulla yhdeksi parhaista jalkapallossa ja voittaa maailmanmestaruuden. Haluan saavuttaa tavoitteeni ja tehdä perheeni ylpeäksi, Vinicius Junior linjasi tavoitteitaan The Guardianille. 

Viniciuksen ura on ollut todella kovassa nousukiidossa ja odotukset ovat huipussaan, mutta Real Madridin kannattajiltakin vaaditaan kärsivällisyyttä superlupauksen suhteen. Ei olisikaan yllätys, mikäli 18-vuotias laituri pelaisi ensimmäisen kautensa lainalla jossain toisessa seurassa esimerkiksi La Liigassa. 

Vinicius on jatkuvasti lunastanut kovia odotuksia ja usein jopa ylittänyt ne. Nyt paineet ovat tosin täysin uudessa mittakaavassa ja brasilialaista ollaan hypetetty luonnollisesti valtavasti Real Madridinkin toimesta. Julkistamistilaisuudessa hänet oli esittelemässä maailman kaikkien aikojen hyökkääjiin lukeutuva Ronaldo.

Asenteesta läpimurron ei pitäisi ainakaan jäädä kiinni. Vinicius on tullut tunnetuksi äärimmäisen kovana harjoittelijana, minkä lisäksi hänen asenne on kunnossa. Brasilialainen ei vietä aikaa nurmen pinnassa, vaan filmaamisen ja pyörimisen sijaan hän on pyrkinyt jatkamaan pelaamista viimeiseen asti kovienkin kontaktien jälkeen. 

Aika näyttää, mille tasolle Vinicius lopulta yltää. Sopeutumista Espanjaan tosin helpottaa mukaan matkustava perhe. Vinicius on kulkenut jo pitkän matkan Rio de Janeiron lähiöstä Madridiin, jossa hänen palkkansa on huhuttu olevan jopa seitsemän miljoonaa euroa. Tämä pistää varmasti myös harjoittelumotivaation koetukselle, mutta aikaisempien näyttöjen sekä kunnianhimoisten puheiden perusteella sen ei pitäisi muodostua ongelmaksi. 

Lähteet:

Kansikuva: Alexandre Loureiro/Getty Images