Valioliigakierroksen topit ja flopit: NLD, Canin saksipotku ja surkea City

Viaplay LogoSeuraa Valioliigan huippujännittävää loppukautta Viaplay-palvelusta.

Valioliigan loppu lähenee vääjäämättä, sillä vappuviikonloppuna mitelty kierros oli järjestyksessään jo numero 35. Kierroksen odotetuin ottelu oli luonnollisesti Pohjois-Lontoon paikallinen, josta tuli sangen yksipuolinen näytös. Liverpoolissa Chelsea otti ison harppauksen kohti mestaruutta ja kierros huipentui Vicarage Roadilla yhteen kauden upeimmista osumista. Tässä ovat kierroksen topit ja flopit.

Flopit

3. WBA

West Bromwich sai Tony Pulisin hamuaman myyttisen 40 pistettä kasaan jo helmikuun lopussa. Sen jälkeen saldona on ollut yksi voitto, yksi tasuri ja kuusi tappiota. Viimeisin tappio kirjattiin lauantaina, kun Leicester kävi hakemassa pinnat The Hawthronsilta. Viikonloppuna kärsitty tappio oli WBA:lle jo kolmas perättäinen 0–1-lukemin kotona hävitty ottelu. Surkeasta loppukeväästä huolimatta Pulisin ryhmä on pysynyt sitkeästi sijalla 8. Vaikka WBA:n tavoite ennen kautta oli uusia sarjapaikka, ei nähdyn kaltainen hyytyminen maalaa seurasta kovinkaan kunnianhimoista kuvaa.

2. Man City

Umpisurkeaa kevättä pelaavan Middlesbrough’n piti olla suupala top4-sijoitusta jahtaavalle Man Citylle, mutta niin vain joukkue hyytyi tasuriin Riverside Stadiumilla. Itseasiassa palloa pitänyt City olisi ansainnut hävitä pelin, sillä Kevin Friendin Citylle lahjoittama pilkku toisen jakson alussa oli täysin naurettava tuomio. Se, että City häviää laukaukset maalia kohti lähes olematonta hyökkäyspeliä koko kauden esittäneelle Borolle ja päästää kaksi maalia, kertoo kuinka heikko huippujoukkueen esitys kokonaisuudessaan oli.

1. Wengerin lammaslauma

Katastrofaalisen surkeaa kevättä pelaava Arsenal näytti jo piristymisen merkkejä, mutta palasi karusti maan pinnalle Pohjois-Lontoon Derbyssä. Hirmuvireiselle Tottenhamille häviäminen ei ole missään nimessä häpeä, mutta tapa, jolla Gunners taipui oli hyvin joukkueen nykyistä tilannetta kuvaava. On täysin käsittämätöntä, ettei Arsene Wenger saa kaikkia pelaajiaan syttymään edes Spursin kohtaamiseen. Petr Cech oli maalillaan loistava ja ainoa syy siihen, että loppulukemat pysyivät Arsenalin kannalta edes siedettävinä.

Topit

3. Emre Canin maali

Valioliigakierroksen viimeinen maali oli kierroksen upein osuma. Se oli itseasiassa yksi koko kauden komeimmista nyyteistä. Lucas Leiva keskitti pallon boxin rajalla olleelle Emre Canille, joka jatkoi pelivälineen reppuun tyylikkäällä saksipotkulla. Canin saksarin upeutta nostaa etenkin se, että pallo tuli takaviistosta, mikä teki suorituksesta entistä haastavamman. Fyysisen Saksan turkkilaisen tekniset avut ovat muutenkin aliarvostettuja ja Watfordin reppuun isketty maali oli yksi osoitus siitä. Canin voittomaali oli myös äärimmäisen tärkeä kolmanneksi nousseelle Liverpoolille, joka otti ison harppauksen kohti ensi kauden Mestarien liigaa.

Tähän tapaan syntyy Emre Canin upea voittomaali. (Richard Heathcote/Getty Images)

2. Pedro ja Chelsea

Kierroksen toiseksi upein maali nähtiin Goodison Parkilla, jossa Pedro Rodriguez upotti upean laukauksen paristakymmenestä metristä aivan Everton-maalin yläkulmaan. 1–0-voittomaaliksi jäänyt osuma oli massiivisen tärkeä, sillä vierailua kovavireisen Evertonin luona pidettiin yleisesti ottaen Chelsean loppukauden haastavimpana koetinkivenä. Suvereenin 3–0-niistämisen myötä länsilontoolaiset harppasivat todella lähelle mestaruutta.

1. North London is White!

Sunnuntaina koettiin historiallisia hetkiä. Ensinnäkin vappuaattona nähty NLD oli sen rikkaan historian viimeinen White Hart Lanella pelattu derby. Toisekseen, Spurs varmisti sijoittuvansa Arsenalin yläpuolelle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1995. Sunnuntaina Pohjois-Lontoo oli toden totta Valkoinen, ja jopa äärimmäisen huonona häviäjänä tunnettu Wengerkin myönsi tämän tosiasian. Spurs olisi voinut nylkeä naapurinsa huomattavasti nähtyä 2–0-voittoa rumemmin, sillä valkopaidat ehtivät missata pari avopaikkaa maalittomalla avauspuoliskolla.

Kansikuva: Dan Mullan/Getty Images