HJK:n Rasmus Schüller: ”On kunnia-asia pukea Suomi-paita päälle”

HJK:n Rasmus Schüller valittiin Tsekki-maaotteluun (Alloverpress)

HJK:n Rasmus Schüller valittiin Tsekki-maaotteluun (Alloverpress)

HJK:n 22-vuotias Rasmus Schüller on valittu ensi viikolla pelattavan Tsekki- maaottelun miehistöön.  Nuorelle keskikenttäpelaajalle valinta oli iso asia.

– Totta kai minulla on ihan huikea fiilis, koska tulin valituksi. On kunnia-asia pukea Suomen pelipaita taas päälle, Schüller hehkuttaa.

Ottelu on kenraaliharjoitus syksyllä alkaviin EM-karsintoihin. Schüller tietää, että pelipaikan ottaminen Suomen avauskokoonpanosta on vaikeaa.

– Ottelu on askel kohti karsintoja. Kehitämme omaa peliämme niitä silmällä pitäen. Tavoitteeni on ottaa maajoukkueessa pelaava rooli. Pelipaikallani on kuitenkin paljon vaihtoehtoja. Edelläni on muutama kova jätkä, mutta pitää uskoa omaan tekemiseen, niin eiköhän peliaikaa irtoa.

HJK:n alkukauden pelit ovat menneet ailahdellen, ja samaa espoolaissyntyinen Schüller on nähnyt omassa pelaamisessaan.

– Kun joukkueella on hyvä peli, niin yleensä minäkin olen onnistunut. Silloin taas kun peli ei ole kulkenut joukkueella, olen myös itsekin alisuorittanut, hän arvioi.

Joukkue sai valmentajakseen Mika Lehkosuon, kun Sixten Boström erotettiin. Lehkosuo on Schüllerille ennestään tuttu mies, Hongan- vuosilta.

– Hän on erittäin oppimishaluinen valmentaja. Bana on mielestäni terävöittänyt osaamistaan entisestään.

Lehkosuo on ehtinyt muutaman pelin aikana tuoda omia taktisia kuvioitaan HJK:n pelaamiseen.

– Hän on istuttanut meille haluamiaan taktisia elementtejä.  Puolustukseen on tullut selkeästi tiiviyttä. Käymme asioita läpi päivittäin. Analysoimme paljon omaa pelaamistamme, ja nykyään mukaudumme otteluissa vähän vastustajan pelitapaankin, Schüller kertoo.

HJK on tällä hetkellä orastavassa voittoputkessa. Viimeiset kaksi peliä on päättynyt tiukkoihin 1-0 -voittoihin.

– On ollut tosi tiukkoja pelejä. Olemme luottaneet omaan tekemiseemme. Vaikka maalia ei heti tulisikaan, niin jatkamme omaa jauhamistamme. Puolustamme kurinalaisesti ja saamme tilanteita silti luotua. Pallon pitäminen antaa meille mahdollisuuden voittaa joka peli, Schüller arvioi.

Schüllerillä on myös henkilökohtaiset tavoitteensa tälle kaudelle.

– Pyrin parantamaan peliäni viime kaudesta. Tein viime vuonna seitsemän maalia ja tänä vuonna aion parantaa siitä. Maaleja pitäisi alkaa nyt tulla. Olen tyytyväinen pelilliseen rooliini joukkueessa.  Joukkuepelaamisemme on harmoniassa tällä hetkellä, ja pääsen sen myötä vetopaikoille yhä enemmän ja enemmän.

Myös ulkomaan kentät ovat nuoren miehen mielessä.

– Minulla on iso nälkä eteenpäin ja koen, että olen valmis siirtymään isompaan sarjaan. Siirto ei kuitenkaan ole pelkästään itsestäni kiinni.  Siitä en ota mitään paineita, milloin siirron pitäisi tapahtua, oli se sitten elokuussa tai tammikuussa. Minulle sopivia maita voisi mahdollisesti olla Belgia, Hollanti ja Saksa, Schüller kertoo.

HJK-MYPA perjantaina 16.5 klo 18.30, Suomi-Tsekki keskiviikkona 21.5 klo 19.00 Olympiastadion