Veikkausliiga-viikon topit ja flopit: Turku tapahtumien keskipisteenä, niin hyvässä kuin pahassa

Ruutu LogoVoit katsoa kaikki Veikkausliigan ottelut Ruutu+ -palvelun kautta

HOX HOX! Faneille.comin Fantasy Premier League kimppa on avattu. Tsekkaa ohjeet tästä linkistä ja tule mukaan voittamaan huippupalkintoja, joita jaetaan viikoittain.

Jokainen joukkue oli tulessa kertaalleen Veikkausliigassa viime viikolla. Viheriöillä nähtiin monia tasaisia taistoja, mutta viikon mielenkiintoisimmista tapahtumista vastasi FC Inter.

Flopit

3. VPS

Vepsun kausi on ollut mainio ja joukkue majailee sarjataulukon toisella sijalla, mutta viime aikoina Vaasan ylle on ilmaantunut synkkiä pilviä. VPS on saalistanut kolmesta edellisestä ottelustaan vain kolme pistettä. Sunnuntaina joukkue oli kotikentällään ongelmissa PS Kemiä vastaan ja tuloksena oli tasapeli. Vepsulla on ollut ennenkin tällä kaudella ongelmia kotipeleissään sarjan häntäpään joukkueita vastaan, sillä vaasalaiset ovat jämähtäneet tasapeleihin myös muun muassa JJK:ta sekä HIFK:ta vastaan. VPS onkin voittanut kymmenestä kotipelistään ainoastaan kolme. Nämä pistemenetykset voivat käydä vielä kalliiksi.

2. HIFK

HIFK ui tällä hetkellä syvissä vesissä. Joukkue vieraili perjantaina Turussa, josta oli tuloksena aneemisen esityksen jälkeen tappio lukemin 0-3. Ottelu oli käytännössä ohi jo avauspuoliajalla, kun turkulaiset takoivat kaikki kolme osumaansa. HIFK on saalistanut edellisestä kuudesta ottelustaan ainoastaan kaksi pistettä maalieron ollessa 5-16. Pelillinen lama on jatkunut toisaalta jo pitkään: helsinkiläiset ovat kuitanneet täyden pistepotin ainoastaan kertaalleen edellisestä 15 ottelustaan. Kurssin olisi muututtava pian tai muuten joukkue joutuu ainakin karsimaan sarjapaikastaan. HIFK:lla on vain viiden pisteen kaula viimeistä sijaa majoittavaan JJK:hon, joten loppukauden osalta aivan kaikki on auki. Helsinkiläisten pelillinen umpisolmu on niin tiukassa, että jotain muutoksia pitäisi tapahtua. Ei joukkueen materiaali sentään niin huono ole, mitä tulokset antavat ymmärtää.

1. Shefki Kuqi

Missä Shefki Kuqi onkaan, niin sieltä ei tapahtumia puutu. Tämä piti jälleen kutinsa, kun Turussa alkoi rytistä viime viikolla. Interin koko kausi on ollut melkoista vuoristorataa, vaikka turkulaisilla on kasassa erittäin potentiaalinen joukkue. Kuqi ajautuikin riitoihin muun valmennusporukan kanssa. Ilta-Sanomat uutisoi torstaina, että temperamenttinen päävalmentaja antoi potkut Fabrizio Piccaretalle ja John Allenille. Tämä ei kuitenkaan ollut Interin omistajan Stefan Håkansin mieleen, joka antoi Kuqille tempauksen myötä potkut.

Topit

3. Ilves

Voitto JJK:sta oikeuttaa harvemmin viikon top-listauksiin. Ilveksen kohdalla voitto oli kuitenkin poikkeuksellisen arvokas. Tamperelaiset olivat pelanneet neljä peräkkäistä tasapeliä ennen lauantain kamppailua ja joukkue oli valumassa sarjataulukossa alaspäin. Taisto jyväskyläläisiä vastaan alkoi niin ikään nihkeästi, kun vierailijat siirtyivät johtoon vartin pelin jälkeen. Ilves nousi kuitenkin Iiro Järvisen sekä Tatu Miettusen osumilla rinnalle ja ohi vielä avauspuoliajan aikana. Kyseessä oli tamperelaisille pakkovoitto ja tapa millä se tuli vapauttaa varmasti joukkueen pelaamista jatkossa.

2. PS Kemi

PS Kemi oli lähellä jättipottia sunnuntaina, kun joukkue vieraili Vaasassa. Kemiläiset johtivat kamppailua jo 12 minuutin jälkeen kahdella maalilla, kun Momodou Ceesay ja Rasmus Karjalainen onnistuivat ohittamaan Marko Meeritsin. VPS väänsi taiston kuitenkin tasoihin toisen puolikkaan alussa, kunnes vierailijat siirtyivät jälleen johtoon. Kemin voitto kääntyi lopulta tasapeliksi, kun Markus Jurgenson toi kotijoukkueen tasoihin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Vaikka Kemi sai ensimmäisen pisteensä vieraskentiltä neljän peräkkäisen tappion jälkeen, niin ottelusta jäi silti varmasti karvas maku. Taistelu sarjan kärkijoukkuetta vastaan oli kuitenkin joukkueelta esimerkillinen. Pisteen myötä Kemi sai raavittua hieman lisää hajurakua sarjan häntäpäähän.

1. FC Inter

FC Interin kausi on ollut todellista vuoristorataa. Tarina sai viime viikolla uuden ja yllättävän käänteen Kuqin potkujen myötä. Turkulaiset eivät kuitenkaan voineet jäädä tuleen makaamaan, sillä seuraava ottelu oli edessä jo perjantaina. Ensimmäisestä kertaa Piccaretan alaisuudessa otteluun lähtenyt Inter esiintyi viheriöllä vapautuneesti ja varsinkin Mika Ojalan pelaamisessa oli huomattava ero aikaisempiin peleihin nähden. Sinimustat takoivat avauspuoliajalla pallon kolmesti HIFK:n verkkoon, mikä kantoi lopulta kevyesti voittoon asti. Piccaretan kädenjälkeä oli luonnollisesti vielä vaikea aistia, mutta joukkueen ilme oli alkukauteen nähden täysin erilainen. Inter on sarjataulukon seitsemännellä sijalla, mutta eroa toisena majailevaan Vepsuun on vain kuusi pistettä. Jokaisella joukkueella on vielä 13 ottelua jäljellä, joten loppukaudesta sopii odottaa erittäin kiimaista.

Kansikuva: All Over Press