Jääkiekon KHL-liigan otteluennakko: Barys Astana – Jokerit

Viaplay LogoKaikki KHL-ottelut Viaplayn ja Viasatin kanavilla.

Jokereiden vieraskiertueen kolmas ottelu. Eroa viidentenä olevaan Dynamo Moskovaan on jo yhdeksän pistettä ja Jokereilla on yksi pelattu ottelu vähemmän. Panoksena loppukaudelle on kolmannen sijan saavuttaminen, eroa kaksi ottelua enemmän pelanneeseen Lokomotiv Jaroslavliin on neljä pistettä.

Barys Astana on oman konferenssinsa kolmantena ja toisena olevaa Omskia kolme peliä vähemmän pelanneena. Sijat 2-5 mahtuvat kahden pisteen sisälle, joten myös Barysilla riittää panosta. Kotijoukkue on ollut vaikea vastustaja Jokereille, sillä se on vienyt kaikki viisi edellistä kohtaamista nimiinsä. Aiemmat tappiot ovat tosin useamman kauden ajalta, sillä naapurikonferenssin joukkueet kohdataan vain kahdesti kaudessa.

Aivan kaikkea Jokerit ei voi vielä lyödä likoon tähän otteluun, sillä ennen viikon taukoa on vuorossa vielä neljäs vierasottelu 4. päivä helmikuuta. Jokereiden selkeä ykkösmaalivahti Janis Kalnins on torjunut kahdessa edellisessä voitokkaassa ottelussa Jokereiden maalilla. Säästetäänkö Kalninsia jo tähän otteluun vai saako mies tauon vasta 4. vieraspeliin? Tässä ottelussa Kalninsia tarvittaisiin erityisen paljon. Barysin maalilla ykkösmaalivahti Henrik Karlsson on joutunut urakoimaan paljon, sillä Tapparassakin pelannut kakkosmaalivahti Dominic Hrachovina on loukkaantuneena.

Barysin otteluille tyypillistä on ollut niiden tasaisuus, sillä esimerkiksi kymmenestä edellisestä ottelusta yhdeksän kymmenestä on päättynyt 1-2 maalin erolla ja näistä neljä on mennyt jatkoajalle.

Viime kaudella Jokerit ei onnistunut tekemään maaliakaan Barysin vieraana, ottelun päättyessä 4-0, joten parannettavaa jäi paljon. Jokerit lähtee otteluun lähes terveenä, vain Max Wärn on edelleen poissa. Edellisessä ottelussa Sibiriä vastaan tapahtuneita lapsuksia ei parane tulla tänään, sillä vastassa on 4. eniten maaleja kaudella tehnyt joukkue ja yli 30 tehopisteen miehiä löytyy peräti kuusi. Jokereiden vahvuus on ollut maalien  jakaantuminen tasaisesti kärkihyökkääjien kesken ja 20 maalin tuntumassa on useampi hyökkääjä.

Ottelu alkaa jo klo 13.00, katsottavissa suorana Viasatin ja Viaplayn kautta.

Kansikuva: Matti Raivio/All Over Press