Jokerit hakkasi päätään seinään – yli 40 laukausta ilman maaleja, kesäloma häämöttää

Viaplay LogoKHL-ottelut suorana Viaplayn ja Viasatin kautta

Dynamo Moskova siirtyi ottelusarjassa jo 3-1-johtoon kotivoittonsa myötä. Loppulukemat olivat 3-0. Todella tiiviisti pelannut kotijoukkue teki tyhjäksi kaikki Jokereiden yritykset mainion maalivahtinsa kera.

Edellisessä ottelussa Dynamo peluutti yllättäen kakkosmaalivahtiaan, jolloin Jokerit kampesi voiton jatkoajan jälkeen. Yhden ottelun tauon ja tappion myötä Dynamo vaihtoi 38-vuotiaan konkarimaalivahdin, Alexander Yeryomenkon jälleen maalin suulle ja mies oli kuin muuri, torjuen 43 kertaa.

Jokereiden suurimmat ongelmat ovat olleet erikoistilanteissa. Ylivoimalla ei ole tullut tulosta kertaakaan ja ylivoimien aikana joukkue on päästänyt kaksi maalia. Myös tämänpäiväisessä ottelussa omissa soi kerran ylivoiman aikana ja toinenkaan takaisku ei ollut kaukana. Ylivoimakertoja on ollut neljässä ottelussa 20 kappaletta.

Dynamo on rakentanut taktiikan, jolla se pelaa pois kaikki Jokereiden hyökkäysvariaatiot ja esimerkiksi koko kauden käytössä olleet jättöjen kautta tulevat hyökkäykset etenkin ylivoimissa toistavat samaa kaavaa kerrasta toiseen. Päätykiekoissa ollaan usein myöhässä ja Dynamon vahvat puolustajat ovat isäntiä omalla alueellaan.

Tämänpäiväisessä ottelussa kolmas erä oli Jokereiden paras, mutta taistelu alkoi taas liian myöhään, lähellä kolmannen erän puoltaväliä. Dynamo reagoi myös taisteluilmeeseen ja ryhtyi provosoimaan maalin edessä ärsyttäen jokeripelaajia pienten koiruuksien kautta, vieden pelihuumoria pois entisestään.

Tappio-ottelussa Jokereiden maalivahti Janis Kalnins oli kahdesta takaiskusta huolimatta joukkueen parhaimmistoa. Tosin miehen piikkiin menee osittain toisessa erässä Dynamon tekemä alivoimamaali, kun Kalninsin avaus keskialueelle meni suoraan kotijoukkueen pelaajille, jotka karkasivat 2vs1-hyökkäykseen.

Joukkueet kohtaavat tiistaina Helsingissä, jolloin Jokerit on selkä seinää vasten. Uutta pelitapaa ei tässä vaiheessa ennätä opetella – riittääkö taistelu? Kaikista joukkueista toiseksi eniten maaleja tehneelle Jokereille tämänvuotiset playoffit ovat olleet Dynamon puolustusmuuriin puskemista.

Kansikuva: Matti Raivio/All Over Press