Jokerit kohtaa Admiralin

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös Jokereiden seitsemän pelin pisteputki. Vitjaz Podolsk otti tiistaina iltana yllättävän, mutta ansaitun voiton kotijoukkueen tuskaillessa alivoima- ja maalivahtipelinsä kanssa. Tuossa ottelussa Jokereiden tehokkain pelaaja oli jälleen kerran Niklas Hagman, joka keräsi tehot 2+1. Hagman on nyt tehnyt kahdeksaan otteluun 10 maalia ja kolme maalisyöttöä.

Ei auta jäädä ammattilaisurheilussa surkuttelemaan tappioita, vaan peli on käytävä nopeasti läpi, otettava oleelliset asiat pelistä mukaan ja suunnattava seuraavaan kohtaamiseen. Vitjaz-tappio oli tavallaan kauden avausottelun (Minsk) toisinto, jossa laiskahko alivoimapeli yhdistettynä Henrik Karlssonin huonompaan iltaan olivat isoja syitä tappion takana.

Valmentaja Erkka Westerlund painottikin pelin jälkeen sitä, ettei joukkue voi ottaa vapaailtaa missään vaiheessa etenkään alivoimalla, sillä muuten heilahtaa. Torstaina Vladivostok-ottelussa jäällä nähdään motivoitunut ja puolustusorientoitunut Jokerit.

Väänäsen paluu lähenee, Saari lainalle Allsvenskaniin

Puolustaja Ossi Väänäsen paluu lähestyy päivä päivältä, mikä on hyvä uutinen Jokereille. Kokenut pelaaja on arvokas lisä alivoimapelaamiseen ja tuo tarvittavaa fyysisyyttä maalin edustalle. Väänäsen tervehtymisen myötä viimeiset kaksi viikkoa Pohjois-Amerikassa St. Louisin organsaation kehitysleirillä kiekkoillut Santeri Saari lainattiin Allsvenskan-seura Karlskogeen joulutaukoon asti ulottuvalla sopimuksella.

Jokerit teki kokoonpanoonsa runsaasti muutoksia tappiollisen ottelun jälkeen, ja tänään alkukauden viltissä istunut Johan Harju tekee paluun kokoonpanoon. Mies nähdään kolmosketjussa yhdessä Riku Hahlin ja Linus Omarkin kanssa. Tommi Huhtala nousee kakkosviisikkoon Omarkin tilalle.

Maalilla tiistaina haparoinut Henrik Karlsson on huilivuorossa, kun Riku Helenius saa tänään torjuntavastuun.

Admiral sarjan huonoin vierasjoukkue

Lähes 7 000 kilometrin päässä, Japaninmeren rannikolla sijaitsevasta Vladivostokin kaupungista saapuva Admiral on aloittanut kautensa heikosti. Pienestä kotikaukalosta selkeää etua saava ja kotona hyvin pelannut (kaksi voittoa kriisiytyvästä Barys Astanasta) Vladivostok on hävinnyt kaikki viisi vierasotteluaan maalierolla 13-23. Suurin ongelma on vieraissa puolustuspelaaminen. Isommat vieraskaukalot ovat aiheuttaneet ongelmia omassa päässä, kun tilaa on yksinkertaisesti paljon enemmän kotikaukaloon verrattuna. Tämä ylimääräinen tila on repinyt ajoittain karmaisevia etäisyyksiä pelaajien välille ja esimerkiksi 4-3  tappioon Pietarin SKAlle päättyneessä  ottelussa SKA käytti surutta Vladivostokin heikkouksia hyväkseen oltuaan ottelussa jo 0-3 tappiolla.

Alexander Goroshanskyn johtama nimellinen kakkoskenttä on kuitenkin ollut hurjassa vireessä. Yhdessä ruotsalaislaitureiden Richard Gyngen ja Niclas Bergforsin kanssa ketju on nakuttanut Vladivostokin 20 maalista puolet, joten vaikea on uskoa että kolmikko tänäänkään nollille jäisi.

Hurlumheitä vai tiukkaa puolustuspeliä?

Torstai-illan peliä on todella vaikea ennakoida. Molempien joukkueiden edelliset ottelut olivat melkoista Hawaii-kiekkoa, jossa peli aaltoili päästä päähän kovalla vauhdilla ja maaleja nähtiin yhteensä 14. Kaiken järjen mukaan Jokerit lähtee tänään tiiviisti puolustaen ja kovasti prässäten hakemaan kauden seitsemättä voittoaan, mutta jos alivoimapeli on samalla tasolla kuin tiistaina ja jäähyjä nähdään, voi ottelusta muodostua taas maali-iloittelu.

Seuraa näitä asioita

• Vladivostokin maalivahtipeli ei ole vakuuttanut. Ivan Nalimov ja Ari Ahonen ovat pelanneet alkukauden ottelut puoliksi, ja molempien torjuntaprosentti on alle 90.
• Kotijoukkueen Niklas Hagman pelaa elämänsä alkukautta. Kahdeksan peliä, 11 tehopistettä ja tänään on luvassa lisää.
• Molempien joukkueiden peli on ailahdellut sekä yksittäisen ottelun sisällä että otteluiden välillä. Kumpi onnistuu suorittamaan tasaisemmin 60 minuuttia, on tänään vahvoilla.

Jokereiden kokoonpano tänään

9 Niklas Hagman – 39 Niko Kapanen – 50 Juhamatti Aaltonen
61 Tommi Huhtala – 42 Petr Koukal – 12 Steve Moses
67 Linus Omark – 32 Riku Hahl – 90 Johan Harju
76 Jere Sallinen – 71 Kurtis McLean – 14 Tomi Mäki

13 Ryan Gunderson – 47 Ville Lajunen
6 Topi Jaakola – 10 Jere Karalahti
55 Atte Ohtamaa – 3 Daine Todd

31 Riku Helenius (1 Henrik Karlsson)