Tässä valmis ostoslista Jokereille – näillä hankinnoilla uuteen nousuun

Unibet tarjoaa KHL:ään kattavan kohdetarjonnan ja 100% ensitalletusbonuksen.

Jokereiden kausi KHL:ssä tuli päätökseen jo helmikuussa, kun joukkue hävisi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Moskovan TsSKA:lle otteluvoitoin 0-4. Helsingissä onkin suunnattu jo katseet seuraavaan kauteen, sillä uudistuksia on tehtävä paljon. Sesonki jätti kokonaisuudessaan vaisun kuvan kolmatta vuottaan Venäjän pääsarjassa pelaavasta Jokereista. Kauden päätöspeliä oli katsomassa hieman yli 9000 silmäparia ja kaukalossa esiintyi jopa pelokas kotijoukkue, mikä kuvastaa pähkinänkuoressa koko kautta.

Jokereilla on paljon haasteita seuraavalle kaudelle. Uutuuden viehätys KHL:n suhteen on kadonnut, joten katsojia pitäisi pystyä houkuttelemaan katsomoon ensisijaisesti menestyksellä ja kiinnostavilla pelaajilla. Jokereiden tämän kauden joukkue oli aiempiin vuosiin nähden nimettömämpi eikä isolle yleisölle tuttuja pelaajia juurikaan ollut. KHL ja tasokas kiekko eivät selvästikään takaa vielä yleisöryntäystä.

Vaikka Jokereiden neljästä pudotuspeliottelusta peräti kolme venyi jatkoajalle asti, niin maalin tappiosta maalin voittoon on todella pitkä matka. Jokerit tarvitseekin ennen kaikkea vahvemman materiaalin, jotta menestysmahdollisuudet olisivat missään tapauksessa realistisia. Tämän lisäksi joukkueessa pitää olla suurta yleisöä kiinnostavia pelaajia. Nyt joukkueessa oli liikaa pelureita, joita parempia löytyy SM-liigastakin useita kentällisiä.

Nimekkäillä ja tutuilla pelaajilla saisi isot massat läpi maan kiinnostumaan joukkueesta enemmän. Jokereiden pitkän linjan kannattajat tosin haluaisivat varmasti nähdä enemmän omia kasvatteja joukkueessa, tai edes pelaajia, joilla olisi aiempaa taustaa Jokereista.

Jokereilla tosin suurimmalla osalla pelaajista sopimus jatkuu seuraavallakin kaudella, mikä asettaa haasteita ellei budjetti kasva merkittävästi. Toki sopimuksia voidaan purkaa eikä olisikaan yllätys, mikäli muutaman pelaajan kohdalla näin kävisi. Vielä ei tosin ole tullut vahvistusta Jokereiden ensi kauden sarjasta, mutta Hjallis Harkimon YLElle antamien kommenttien mukaan joukkue tulee jatkamaan KHL:ssä.

Jokereiden seurajohdon työtä helpottaaksemme kokosimme jo listan potentiaalisista vahvistuksista, jotka varmasti saisivat yleisöä halliin. Kaikkien hankinta ei ole realistista, mutta edes pari nimeä vauhdittaisi kausikorttien myyntiä varmasti huomattavasti. Listalle voisi toki laittaa useita KHL:ssä kovaa jälkeä tehneitä suomalaisia, kuten Petri Kontiolan ja Oskar Osalan, mutta he saanevat Idästä huomattavasti kovempia tarjouksia kuin mihin Helsingissä olisi varaa.

Sami Lepistö

Sami Lepistö pelaa jo viidettä kautta KHL:ssä. Jokereiden harmiksi 32-vuotias puolustaja pelasi toistaiseksi tehokkaimman sesonkinsa, kun Ufan riveissä 53 ottelussa syntyi tehot 6+25. Vuonna 2011 maailmanmestaruutta voittamassa ollut Lepistö on koko kansalle tuttu pelaaja, sillä otteluja Leijonissa on kertynyt jo yli 100. Lepistö on erittäin laadukas puolustaja KHL:ään, joten kysyntää lienee isompienkin joukkueiden suunnalta. Oma kasvatti olisi tosin Jokereille ehdottomasti ison panostuksen arvoinen tähtinimi uutta nousua ajatellen.

Teemu Pulkkinen

Teemu Pulkkisen ura Pohjois-Amerikassa ei ole sujunut aivan odotusten mukaan. Neljän kauden aikana pelejä NHL:ssä no kertynyt vain 79 ja nyt 25-vuotias laituri sai käytännössä viimeisen mahdollisuutensa, kun Arizona Coyotes nappasi suomalaisen riveihinsä. Mikäli ura ei aukea Arizonassakaan, niin edessä lienee paluu Eurooppaan. Mikäli näin käy, niin Jokereiden kannattaa olla hereillä. Vuonna 2011 Liigan tulokkaaksi valitulta Pulkkiselta löytyy mittava tausta Jokereista ja kyseessä on todellinen kannattajien suosikkipelaajia. Eivätkä ne pelitaidotkaan ole mihinkään kadonneet, sillä Pulkkinen on takonut AHL:ssäkin kovia pisteitä. Isossa kaukalossa Pulkkisen vahvuudet pääsisivät oikeuksiinsa ja mies olisi valmis paketti Jokereiden uudeksi mainoskasvoksi.

Tuomo Ruutu

Tuomo Ruutu palasi kuluvalle kaudelle Eurooppaan 12 Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen. 34-vuotias laitahyökkääjä on kärsinyt läpi uransa valtavasti loukkaantumisista, mitkä jarruttivat erityisesti viimeisinä vuosina NHL:ssä. Davosin riveissä Sveitsissä on luistanut kuitenkin kohtalaisesti, kun 26 ottelussa on syntynyt tehot 5+7. Ei olisi välttämättä ykköskorin pelaaja Jokereissa, mutta mittavan maajoukkueuran myötä kiinnostaisi varmasti edelleen suurta yleisöä. Ruutu pelasi Jokereissa jo kaksi kautta ennen lähtöään Chicagoon.

New Jersey Devils jäi ainakin toistaiseksi Tuomo Ruudun viimeiseksi joukkueeksi NHL:ssä. Kuva: Bruce Bennett/Getty Images)

Jonas Enlund

29-vuotias Jonas Enlund on pelannut KHL:ssä jo seitsemän kautta. Oli kova tekijä viiden vuoden aikana Sibirissä, mutta viimeiset pari kautta ovat olleet rikkonaisempia, joten Jokereilla voisi olla hyvät mahdollisuudet suomalaisen hankintaan. Vaikka Enlund ei ole koskaan pelannut MM-kisoissa, niin kyseessä on suomalaisille varsin tuttu nimi. Liigan ystävät muistavat laiturin jo Tapparan vuosilta, kun Enlund takoi 58 maalia kolmessa kaudessa.

Ilari Filppula

Ilari Filppula on kiekkoillut viime vuodet ulkomailla ja miehen ollaan huhuiltu palaavan Suomeen kuluvan kauden jälkeen. 35-vuotias hyökkääjä on edelleen kovaa valuuttaa, sillä Malmön paidassa on syntynyt 45 ottelussa tehot 12+20. Filppula on Jokereiden kannattajille tuttu pelaaja, sillä keskushyökkääjä on edustanut helsinkiläisiä urallaan yhteensä neljän kauden ajan. Kiekollisesti taitava Filppula on myös äärimmäisen viihdyttävä pelaaja, mutta ura alkaa väkisin olla jo ehtoopuolella. Nyt olisi viimeinen sauma palata tuttuun seuraan.

Veli-Matti Savinainen

Veli-Matti Savinainen on dominoinut tällä kaudella Liigassa ja takonut jo peräti 29 täysosumaa. Paljon luistelunsa kanssa tehnyt hyökkääjä on myös osoittanut pärjäävänsä kansainvälisessä vauhdissa, kun kauden kuudessa EHT-ottelussa on syntynyt neljä maalia. Sopimus Tapparan kanssa päättyy tähän kauteen eikä 31-vuotiaalla hyökkääjälle tule enää montaa mahdollisuutta isompiin tilipusseihin Liigan ulkopuolella. Jokerit olisi luonnollinen uusi haaste urallaan kaksi kautta KHL:ssä pelanneelle hyökkääjälle. Savinainen on pelannut viime vuosina myös paljon maajoukkueessa, joten kyseessä on tuttu nimi muillekin kuin Liigan ystäville.

Henrik Haapala

23-vuotias Henrik Haapala on ollut kuluvan kauden paras hyökkääjä Liigassa. Liukas laituri on johtanut pistepörssiä käytännössä koko kauden, kun 47 ottelussa on syntynyt pisteet 14+41. Tekee kentällä poikkeuksellisia ratkaisuja, mihin muut eivät pysty. Vaikka Haapalalla on sopimus Tapparan kanssa vielä kahdesta seuraavasta kaudesta, niin KHL olisi luonnollinen seuraava askel, ellei tie vie suoraan Pohjois-Amerikkaan. Haapala on erittäin tuttu nimi Liigaa seuraavalle kiekkokansalle ja laituri debytoi tällä kaudella myös Leijonissa. Erittäin potentiaalinen nimi myös kevään MM-kisoihin.

Viaplay LogoKatso KHL:n pudotuspelit ratkaisuun saakka Viasatin kanavilla sekä Viaplay-palvelussa

Kansikuva: Getty