KHL: Jokerit – Barys Astana -otteluraportti

Viaplay LogoKHL-ottelut suorana Viaplayn ja Viasatin kautta

Ottelun paras erä Jokereiden näkökulmasta oli avauserä – ja sekin jäi kesken pleiksin rikkouduttua, joten erätauko laitettiin voimaan lähes neljä minuuttia etuajassa. Sakari Manninen viimeisteli johtomaalin, jonka Barys kuittasi neljä minuuttia myöhemmin.

Maalien lisäksi erässä nähtiin kaksi varsin railakasta taklausta, kun jokeripakki niittasi Andre Peterssonin näyttävällä lonkkataklauksella jäähän. Hetkeä myöhemmin Steve Moses jyrättiin lähes vastapalloon ja taklauksen seurauksena Moses ei enää palannut toiseen erään. Pekka Jormakka pelasi Mosesin paikalla ottelun loppuun.

Toisessa erässä Peter Regin tasoitti Barysin 2. erän alussa hankkiman johdon, kunnes Petersson viimeisteli 3-2:een ajassa 37.32. Tilanteessa oli myös huonoa tuuria mukana, kun kiekko pomppasi jokeripuolustaja Alex Grantin jalasta ohi Kalninsin.

Kolmas erä oli täydellinen romahdus Jokereille. Joukkue pudotti ajoittain liian lähelle maalia, tilanteisiin tultiin myöhässä ja vastustaja viimeisteli maaleja murhaavalla prosentilla, lähes jokaisesta paikasta. Kuuden ensimmäisen minuutin aikana Barys viimeisteli neljä maalia ja Ryan Zapolski vaihdettiin jokerimaalille tilanteen ollessa 5-2.

Jokereiden puolelta peli meni kolmannessa erässä tunteiden osalta myrskyisäksi ja Jesse Joensuu kävi haastamassa Steve Mosesin telonutta Barysin puolustaja Alexei Maklyukovia. Lisäksi Viktor Lööv hakkasi poikittaisella mailalla useaan kertaan isäntien Pavel Akolzinia, joka ärsytti ja provosoi jokeripelaajia moneen otteeseen ottelun aikana. Väkivaltaisuudesta vihellettiin puolin ja toisin yhteensä neljä rangaistusta kolmannessa erässä ja sen lisäksi kerran poikittaisesta mailasta ja kahdesti huitomisesta.

Ottelu päättyi Barysille 8-2 (1-1, 2-1, 5-0).