Takaisin pisteiden makuun päässyt Tappara-sentteri: ”Toivottavasti se pullo nyt aukeaa”

Ruutu LogoSeuraa Liiga-kevään ratkaisuhetket Ruudusta. Jokainen Liiga-ottelu näytetään suorana Ruutu+ -palvelusta.

Kotimainen kiekkokausi huipentuu – Katso loppukausi ilmaiseksi!

Tappara-sentteri Jan-Mikael Järvinen pelasi pudotuspelien kenties parhaimman ottelunsa lauantain kolmannessa finaalissa, jossa Tappara kavensi otteluvoitot tilanteeseen 2-1. Järvinen syötti tamperelaisten avausmaalin, kun joukkue voitti lukemin 2-1. Viidettä kevättä putkeen finaaleja pelaava Järvinen kertoi tunnelmiaan Faneille.comille ottelun jälkeen.

– Löysimme yksinkertaisesti juonen, mikä kuuluu peliimme ja veskari otti ne, mitkä pitikin ottaa. Domi oli meidän viimeinen lukkomme. Yhden he saivat, mutta jos me pystymme heidät aina yhteen jättämään, niin se on hyvä, hyökkääjä arvioi.

Järvinen ehti pelata kahdeksan ottelua putkeen ilman tehoja ennen lauantaista syöttöpistettä Kristian Kuuselan osumaan. Mies on kuitenkin päässyt itse paikoille ja jakanut huipputontteja ketjukavereilleen, mutta onnistumisia ei vain ole tullut. Tilanne ei ehtinyt turhauttaa 174-senttistä pelintekijää.

– Pelaamme Liigan finaaleja, joten täytyy olla tyytyväinen, että olemme tänne asti edes päässeet. Niin pitkään, kun voitamme pelejä, niin omat tehot ei niin paljoa merkitse. Hyvä, että saimme nyt maalin, joka antaa ekstrahymyä. Toivottavasti se pullo nyt aukeaa.

Kolmas ottelu KalPaa vastaan oli selvästi finaalisarjan fyysisin. Ottelu oli täynnä pikkukahakoita ja taklauksia jaettiin. Myös pienikokoinen Järvinen taklasi kaikkea, mikä liikkui ja jakoi jo ensimmäisessä erässä pari hyvää niittiä.

– Tunnetilan pitää olla se, että taka-askelia ei oteta. Tämä on luistelu- ja kamppailupeli, ja minäkin haluan näyttää, että pärjään fyysisesti.

– Molemmat joukkueet luistelee paljon, ja välillä ei jaksa pysähtyä, joten pakko törmätä. Joka äijä elää tunteella, eikä yhtäkään kiveä jätetä kääntämättä. Se on hienoa, että törkeydet on jätetty pois ja olemme ottaneet miehestä mittaa reilusti.

Tappara lähti kolmanteen finaaliin niin sanotusti veitsi kurkulla, sillä kolmen voiton johtoasema KalPan hyväksi olisi voinut olla jopa Tapparalle liikaa. Tamperelaiset eivät kuitenkaan ottaneet ylimääräistä painetta tiukan paikan edessä.

– Meillä on niin vahva porukka, että tiedämme, missä olimme olleet huonoja kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Kaikki tiesi, että pystymme parantamaan, ja se antoi meille lisää virtaa. Viime tappion jälkeen Tampereelle palasi kuitenkin aika positiivinen nippu, ja se on yksi syy siihen, miksi pelasimme nyt parhaan finaalipelimme.

Järvinen antaa kritiikkiä molempien finaalipaikkakuntien jäille.

– Kovasti se jää lohkeilee ja murtuu alta Kuopiossa. Ei se hyvä jää missään nimessä ole. Täällä (Hakametsä) on aina huono jää. Täysi tupa aiheuttaa sen, että kolmannessa erässä jää lohkeilee, mutta sitä sattuu ja se on kaikille sama. Sen kanssa täytyy olla vähän tarkemmin vain hereillä.

 Maistuisiko matka lätkän MM-kisoihin Pariisiin? Neljä paikkaa jaossa, osallistu tästä.

Kansikuva: All Over Press