5. Kasperi Kapanen. Toronton vauhtilaituri on tahkonnut tällä kaudella tasaiseen tahtiin pisteitä lukemin 19+22=41. Myös puolustuspelaaminen on maistunut, siitä osoituksena komea tilastolukema +15. Laukauksia ei kerry kuin keskimäärin kaksi per peli, joten Kapanen laukoo enemmän vain potentiaalisista maalintekopaikoista. Sen osoittaa myös kova laukaisuprosentti, 23,2%. Helmikuussa Kapanen viimeisteli 14 ottelussa tehot 4+7=11, reilun 17 minuutin jääajalla ja tehotilastossa on lukema +3. Tilastokummajaisena Kapasen aloitusprosentti oli helmikuussa 100%.
4. Esa Lindell. Dallasin luottopakki on saanut paljon vastuuta tällä kaudella, sillä jääaikaa on kertynyt yli 24 minuuttia per peli. Lindell pelaa taitojensa mukaista peliä ja hoitaa puolustuspelin varmasti ja tämän kautta mies on ansainnut runsaan peliaikansa. Vastuun myötä myös kiekollinen peli on parantunut ja helmikuussa 13 ottelun saldona on pakille mukavat tehot, 2+7=9. Plus/miinus näyttää hyvää lukemaa +6. Jääaikaa kertyi 24:21.
3. Sebastian Aho. Carolinan tähti ja paras maalintekijä 26 osumallaan on ohittanut jo nyt seitsemällä pisteellä NHL:n piste-ennätyksensä, vaikka otteluita on 14 vähemmän kuin viime kaudella. Lukemat ovat 64, 26+46=72. Älykäs ja kurinalainen pelaaminen ovat tavaramerkkejä illasta toiseen. Helmikuu sujui piste per peli -keskiarvolla, 13 ottelussa tehot 3+10=13. Tehotilasto näyttää komeaa lukemaa, +10. Laukauksiin nähden maaleja on yllättävän vähän, sillä niitä on hieman yli kolme per peli. Aloituksissa hieman petrattavaa, prosentin ollessa 42,6% helmikuun osalta. Koko kaudelta lukema on 48,6%. Ahon vastuu erikoistilanteissa näkyy runsaassa jääajassa, joka on yli 20 minuuttia per peli.
2. Tuukka Rask. Bostonin luottotorjuja aloitti helmikuussa seitsemässä ottelussa ja torjui niistä kuusi voittoa. Torjuntaprosentiksi muodostui 92,0% ja päästettyjen maalien keskiarvo on 2,22. Helmikuun otteluissa myös yksi nollapeli, kun Rask pysäytti vahvan Washington Capitalsin 1-0-voitossa. Kun kevät lähestyy, niin kokenut maalivahti lämpenee entisestään. Kaikkia otteluita Rask ei voi pelata, mutta maalin suulla ollessaan mies antaa joka kerta mahdollisuuden voittaa.
1. Teuvo Teräväinen. Carolinan suomalaisen superduon toinen helmi on tehojen valossa hieman jäänyt Sebastian Ahosta tällä kaudella. Helmikuu oli kuitenkin loistava ja Teräväinen oli NHL:n parhaita suomalaispelaajia. 13 ottelussa syntyi tehot 7+9=16, eniten kaikista suomalaisista. Plus/miinus -tilastoon merkittiin lukema +8. Kasperi Kapasen tapaan Teräväinen laukoo todella vähän, sillä laukauksia kertyi helmikuussa vain 26, eli kaksi ottelua kohden. Teräväisen aloitusprosentti oli varsin hyvä koko kauden tilastoihin nähden, joka on vaatimaton 40,6%. Helmikuussa aloituksia tarttui 50% teholla. Kauden 18 maalilla Teräväinen jakaa Carolinan toiseksi parhaan maalintekijän paikan. Teräväinen on Ahon tapaan Carolinan joukkueen ilmentymä; kokonaisvaltainen pelaaja, joka hoitaa tunnollisesti puolustuspelin. Sitä osoittaa myös Carolinan joukkuetilasto – vain kolme tappiota helmikuussa ja kymmenen voittoa, keskimäärin vain kaksi päästettyä maalia ottelua kohden. Vastustaja jätettiin nollille viisi kertaa.
Kansikuva: Bruce Bennett/Getty Images