Rengasrikko ja huikea kiri väärän puolen renkaalla

Jyväskylän MM-ralli jatkui perjantaiaamuna aikaisin Mökkiperän erikoiskokeella. Harjulla vasta kuudenneksi jäänyt Jari-Matti Latvala aloitti huikean kirin ja nosti itsensä neljänneksi, vain 2,2 sekunnin päähän kärjestä. Seuraavalla pätkällä Halisessa Latvala oli jo kolmas ja ero oli kutistunut tasan kahteen sekuntiin.

– Alku oli ihan ok, mutta vähän aggressiivista se ajaminen. Yritin sitten korjata ajamista Jukojärvelle vähän puhtaammaksi, Latvala kertasi.

Jukojärvellä Latvala oli hyvässä vauhdissa aina toiselle väliaikapisteelle saakka, mutta sen jälkeen tapahtui jotain, mitä ei olisi toivonut tapahtuvan.

– Rupesin siinä vähän ahnehtimaan sen ajamisen kanssa ja aloin keskittymään liikaa siihen ajamiseen enkä niihin nuotteihin. Sitten vaan yksi oikea, niin ajattelin voivan ajaa sen kovempaa, mutta se meni sitten leveäksi ja sinne penkkaan, Latvala tilitti.

Ahnehtiminen maksoi rengasrikon. (Kuva: Hannu Kumpulainen)

Ahnehtiminen maksoi rengasrikon. (Kuva: Hannu Kumpulainen)

Penkkaan osuminen aiheutti Latvalalle renkaan tyhjenemisen. Kymmenisen kilometriä Volkswagen meni tyhjällä vasemmalla takarenkaalla, mutta 500 metriä ennen loppua se räjähti. Räjähdys sai aikaiseksi tuhoa auton takaosaan. Autossa on aina mukana yksi vararengas ja tällä kertaa mukaan oli tullut ainoastaan oikeanpuoleinen rengas.

– Ajattelin, että ei mieti liikaa, niin ei se paljoa sitten haitannut, Latvala vakuutti.

Ajot jatkuvat iltapäivällä kuudella eri erikoiskokeella. Iltapäivään lähdetään uudella Äänekoski-Valtra pätkällä ja sitten päivä päättyy Harjun erikoiskokeelle. Rallia johtaa Citroënilla ajava Kris Meeke ja ero toisena olevaan Latvalaan on 18.8 sekuntia.