Lapille kelpaa vain WRC-auto ensi kaudeksi – Ei vielä tarjouksia

Ennen Jyväskylän MM-rallia liikkui kovasti huhuja, että Esapekka Lappi olisi yksi ensi kaudella rallin MM-sarjaan mukaan tulevan Toyotan kuljettajista. Viime vuonna WRC2-autolla ylivoimaiseen luokkavoittoon Jyväskylässä ajanut Lappi kuitenkin kiistää, että hänellä olisi sopimusta minnekään ensi kaudesta tai olisi edes tarjouksia tullut.

– No en mä nyt tiedä onko tarjouksia vielä. Varmaan rupeaa tässä Jyväskylän ja Saksan jälkeen selviämään, että kuka menee minnekin ja onko paikkoja ylipäätänsä vapaana, Lappi totesi.

Esapekka Lappi johtaa WRC2-luokassa ylivoimaisella ajolla. Mielessä siintää WRC-luokka. (Kuva: Hannu Kumpulainen)

Esapekka Lappi johtaa WRC2-luokassa ylivoimaisella ajolla. Mielessä siintää WRC-luokka. (Kuva: Hannu Kumpulainen)

Tavoite miehelle on selkeä, että tulevaisuudessa alla olisi WRC-auto. Näytöt miehellä ainakin on kohdillaan. Kaksi vuotta hän on ajanut Jyväskylässä WRC2-kalustolla ja halut päästä paremmalla kalustolla kotirallissa ajamaan, on kovat.

– Kyllähän se pettymys olisi, jos en ole täällä WRC:llä ensi vuonna, niin en tiedä sitten millä olen, Lappi mietti ja jatkoi: – Vai olenko millään?

Moni miettii, että millaista jälkeä Lappi saisi aikaiseksi paremmalla kalustolla, kun nyt tulos on häikäisevän kovaa. Tekisikö hän selvää jälkeä WRC-kuskeista

– En ole koskaan sellaisella autolla ajanut, niin en tiedä istuuko se mulle. Varmasti en olisi ainakaan ylivoimaisesti kärjessä. Taso siellä kovenee huomattavasti, Lappi kertoi.

Pienen piikin Skodalla kaasutteleva Lappi heitti kilpatovereidensa suuntaan.

– Olen vähän yllättynyt siitä, että pojat ajelevat vähän hiljaa. Odotin, että ajetaan kuten Puolassa ja ajetaan oikeasti sekunnin kymmenyksistä, Lappi heitti.

Lapin johto WRC2-luokassa ajavaan Teemu Suniseen on peräti 42 sekuntia. Mies ei aio seuraavakaan päivänä himmailla yhtään, vaan ajaa täysillä. Hänen mukaansa riittävä johto olisi kahden minuutin hujakoilla, jolloin olisi aikaa jopa renkaanvaihtoon.