Rallituristi: Autot lähelle katselualuetta

Aika on kulunut kuin siivillä. Rallimaailma on vienyt tällä kertaa täysin mukanaan. Perjantaina nähtiin vielä tiukkaa taistelua heti aamutuimaan, mutta sitten hajosi Jari-Matti Latvalalta rengas. Rengas saatiin kuntoon ja taistelu jatkui tiukkana. Niin taistelu jatkui myös Rallituristilla hyvin tiukkana.

Aamu alkoi Mökkiperältä ja päättyi Harjun erikoiskokeelle. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli paljon. Kävin Jukojärvellä katsomassa ja siellä ilokseni huomasin, että katsojia oli todellakin ajateltu. Parkkialue oli aivan katselualueen vieressä. Myös autosta olisi nähnyt hyvin ralliautojen siintävän ohitse.

Tunnelma oli hyvä, kuten aina ralleissa on. Jukojärven pätkällä näkyi paljon Ott Tänakin kannattajia eikä ihme, sillä Tänak on vetänyt oikein hienosti näissä kekkereissä. Tosin muutamia virheitä sattunut, jotka ovat maksaneet miehelle ajassa.

Rallit ovat tarjonneet tänä vuonna kyllä viihdettä, vaikka kovaa taistelua ei WRC-luokan voitosta aikaiseksi saatukaan. Viihdyttäväksi rallin tekee se kova vauhti ja moottorin ääni, kun autot ajavat ohitse.

Paljon puhetta rallituristien piireissä on tosin herättänyt lähtöjärjestykset rallissa. Sehän on oikeastaan ratkaisemassa tätä koko rallia. No vielä on yksi päivä aikaa, joten katsotaan mitä tuleman pitää.

Kansikuva: Hannu Kumpulainen