Latvala: Ouninpohja vaikein erikoiskoe

Hetken päästä starttaa tämän vuoden Jyväskylän MM-ralli. Ennakkosuosikkina kilpailuun lähtee Volkswagenin suomalaiskuljettaja Jari-Matti Latvala. Latvalalla on alla kaksi peräkkäistä voittoa kotirallistaan. Mahdollisuudet historialliseen kolmanteen voittoon putkeen ovat erittäin suuret.

– En ole sitä itse vielä henkilökohtaisesti miettinyt, on vielä niin kaukana tuo sunnuntai. Tärkeintä on se, että se fiilis ja ajaminen olisi heti sillä tasolla, millä voitosta ajetaan, Latvala vakuutti.

Tuurista lähtöisin oleva ralliautoilija on voittanut Keski-Suomessa ajettavan rallin kolme kertaa, ensimmäisen voiton tullessa vuonna 2010, rallin juhlavuonna. Kaksi viimeisintä täysosumaa tulivat vuosina 2014 ja 2015.

– Tässä ja Monte-Carlossa on jännitystä enemmän kuin muissa ralleissa, Latvala tiivisti tuntemuksiaan.

– Paineitakin on, mutta niiden kanssa pitää osata elää, Latvala myönsi.

Latvala on puhunut aina siitä, että täytyy olla hyvä fiilis, kun istuu autossa. Sellainen puuttui Puolan MM-rallista, jonka alku oli suomalaiselle katastrofaalinen. Miehen mukaan vikaa huonoihin otteisiin ei ollut autossa.

– Henkilökohtaisesti täytyy sanoa, että se oli kuljettajasta kiinni. En saanut sitä ajofiilistä siellä. Se on ollut sellainen vaikea paikka. On ollut hankala löytää sitä parasta fiilistä, kun sieltä ei ole jäänyt niitä parhaita muistoja, niin ei ole aina ollut paras fiilis sinne mennä, Latvala paljasti.

Toisin kuin Puola, niin Jyväskylä kuuluu Latvalan lempikilpailuihin, kuten kotirallin kuuluukin. Suomen MM-ralli on hyvin samankaltainen kuin Puola, koska Keski-Suomessakin ajetaan soralla. Suomessa on monia legendaarisia ja vaikeita pätkiä, mutta yhden Latvala nimeää kisan vaikeimmaksi.

– Kyllä mä sanon, että Ouninpohja on se vaikein, Latvala totesi.

Kansikuva: Hannu Kumpulainen