Meeke tekemässä historiaa

Jyväskylän MM-ralli on viittä vaille valmis. Neljä erikoiskoetta on enää jäljellä ja voittaja on selvillä, mikäli ei mitään isompia vahinkoja satu. Citroënin asiakasautolla ajava Kris Meeke tulee voittamaan kilpailun ylivoimaisesti, sillä lauantain jälkeen ero toisena olevaan Jari-Matti Latvalaan oli peräti 41 sekuntia.

– Jost Capito sanoi ennen kisaa, että olen ainoa, joka voi uhata heitä. Totta puhuakseni, en olisi koskaan uskonut, että olisi mahdollisuutta voittaa täällä, Meeke sanoi.

Meeken voiton avaimet kylvettiin jo Ouninpohjan erikoiskokeella aamulla, jolloin 18 sekunnin johto repesi yli 30 sekuntiin. Iltapäivän aikana brittiläinen kasvatti johtoaan entisestään ja lopulta yötauolle lähdetään hänen johtonsa ollessa lähes tavoittamaton.

– Huomenna meidän täytyy vielä ajaa kunnialla loppuun, mutta kyllähän tämä on yllättänyt minut, Meeke mietti.

Edessä on enää hieman yli 30 kilometriä rallia, mitä tahansa voi aina sattua, mutta ajamalla ei kukaan tule enää uhkaamaan Citroën-kuskin voittoa.

– Yritän ajaa auton turvallisesti maaliin, koska en enää taistele sijoituksesta, Meeke valaisi.

Ouninpohja ja Suomen MM-ralli kuuluu Meeken suosikkeihin. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun mies ajaa vahvaa kilpailua Suomessa. Vuoden 2014 Jyväskylän rallissa Meeke sijoittui kolmanneksi Citroënilla. Voitto, mikäli sellainen huomenna tulee, on brittikuskille kaiken kaikkiaan uran kolmas. Meekesta tulisi kymmenes ulkomaalaisvoittaja Jyväskylässä ja ensimmäinen britti, joka on voittanut Suomen MM-rallin.

Kansikuva: Hannu Kumpulainen