Rallituristi: Seikkailu Jyväskylässä alkaa

Jyväskylän MM-rallit käynnistyvät jo torstaina. Menoa ja meininkiä alkaa olemaan keskiviikosta lähtien. On aika aloittaa Rallituristin seikkailu tänä vuonna. Kuten aiemminkin, majoitus tapahtuu asuntovaunussa ja rallireitti tulee viikonlopun aikana tutuksi.

Tähän alkuun haluan sanoa pari sanaa itse blogista. Vuonna 2014 ilmestyi ensimmäisen kerran Rallituristi-blogi, silloin julkaisualustana oli Sporttimobiili. Viime vuonna blogia ei ilmestynyt, kun Sporttimobiili lopetti toimintansa. Tämän vuoden blogille löytyi uusi alusta, Faneille.comista.

Viikonlopun aikana aion kirjoittaa omia mietteitäni ja kokemuksia tämän vuoden rallista. Toivottavasti viihdytte blogini parissa. Rallituristin matkaa voit seurata myös Rallituristin facebook-sivuilla osoitteessa www.facebook.com/rallituristi.

Miksi sitten rallit kiinnostaa?

Ensinnäkin se tunnelma, mikä ralleissa on, on aivan mahtava ja se jo yksistään saa tulemaan vuosi toisen jälkeen paikan päälle. Lisäksi se vauhdin hurma, mikä on aivan huikea, saa myös lähtemään katsomaan näitä ralleja.

Jyväskylä on perinteisesti ollut myös suomalaisten temmellyskenttä myös menestyksen suhteen ja mikäpä sen mukavampaa kuin päästä nauttimaan suomalaismenestyksestä. Tänä vuonna sitä menestystä odotetaan Jari-Matti Latvalalta, joka on kahtena vuotena vienyt rallin nimiinsä.

Yleensä täällä Jyväskylässä on myös hyvät kelit, kuten nytkin liki 30 astetta lämmintä, aurinko paistaa ja grilli on kuumana. Siinä on mahtavaa viettää kesäpäivää, vauhtisirkuksen keskellä. Aiempina vuosina tämän leirintäalueen vierailijaporukkakin on ollut hyvin kansainvälistä ja niin se on varmasti tänäkin vuonna.

Tästä se lähtee tämä rallirupeama!! Tähän loppuun voisi lainata Juha Laitilan laulun sanoja: Race was bad but car was good!!! Ja sehän on jokaisen rallituristin kuunneltava.

Kansikuva: Hannu Kumpulainen