Meekestä ensimmäinen Jyväskylän rallin brittivoittaja ”Tämä on rallin koti”

Jyväskylän MM-rallissa tehtiin historiaa, kun Citroënin Kris Meeke kaasutteli voittoon ensimmäisenä brittikuskina kautta aikojen Keski-Suomen sorateillä. Vaikka Iso-Britannia on autourheilun iso maa ja tunnetaan myös menestyneistä rallikuskeista, niin Suomessa ei heistä kukaan ole voittanut.

– Tämä on todella erityinen juttu minulle. Colin (McRae) oli hyvin lähellä, kuten Richardkin (Burns) ehkä muutama muukin. Täytyy tarkistaa se, mutta nyt nautin tästä hetkestä, Meeke tunnelmoi.

Kris Meekestä tuli ensimmäinen brittivoittaja Jyväskylässä (Kuva: Hannu Kumpulainen)

Kris Meekestä tuli ensimmäinen brittivoittaja Jyväskylässä (Kuva: Hannu Kumpulainen)

Suomalaiset ovat menestyneet kotirallissaan aina hyvin ja muita paremmin. Siitä kertoo vahvasti se, että 65 kertaa järjestetyssä rallissa Meeke on vasta kymmenes ulkomaalaisvoittaja ja tämä oli vasta 14 kerta, kun kilpailun voitti joku muu kuin suomalaiskuljettaja.

– On todella, siis todella hienoa voittaa nimenomaan Suomessa. Tämä ralli, tämä on rallin koti, todella erityinen, Meeke hehkutti.

Meeke johti perjantaiaamusta lähtien koko ajan eikä tehnyt kisassa virheen virhettä. Brittikuljettajan ero toiseksi tulleeseen Jari-Matti Latvalaan oli lopulta 29,1 sekuntia. Meeken tallitoveri Craig Breen tuli kolmanneksi. Kolmas tila oli Breenille herkistävä hetki ja hänelle ensimmäinen palkintopallipaikka.

Kansikuva: Massimo Bettiol / Getty Images