Mikkelsen Harjun nopein – Latvala kiri eroa Meeken

Jyväskylän MM-rallin toinen päivä päättyi Harjun erikoiskokeeseen. Harjulla kovinta vauhtia piti Volkswagenin Andreas Mikkelsen, kuten myös torstaina. Toiseksi ajoi Thierry Neuville, joka jäi Mikkelsenistä 0,9 sekuntia. Neuville on kilpailussa tällä hetkellä kolmantena ja Mikkelsen neljäntenä. Jari-Matti Latvala oli Harjulla kolmas, jääden kärjelle 1,2 sekuntia.

Kolmas sija päivän viimeisellä vedolla oli kuitenkin torjuntavoitto Suomelle, sillä kilpailua johtava Kris Meeke oli vasta kahdeksas. Ero Latvalaan oli 1,4 sekuntia, kun taas pohjiin eroa tuli 2,6 sekuntia. Kokonaiskilpailussa toisena oleva Latvala puristi eron Meeken vain 18,1 sekuntiin. Aamun Ouninpohja on koko kilpailun ja Latvalan loppukirin kannalta hyvin tärkeä pätkä.

– Eihän se helppoa tule olemaan, mutta pitää muistaa, että huomenna mennä Ouninpohja ja Päijälä ensimmäistä kertaa, niin niissä voi tulla isojakin eroja, Latvala arveli.

Jari-Matti Latvala on 18 sekunnin päässä kärjestä. (Kuva: Hannu Kumpulainen)

Ouninpohja on tosin ollut viime vuosina mukana, kuten Päijäläkin, mutta ne on aikaisempina vuosina ajettu toiseen suuntaan. Ouninpohja kuuluu Jyväskylän erikoiskokeista muutenkin niihin vaikeimpiin pätkiin ja aamuvarhain ajettavana kuskien on oltava alusta asti hereillä.

– Kyllä todella on oltava heti hereillä. On saatava rytmi onnistumaan ja saada se heti päälle ajamisen kannalta. Myös sillä, miten nuotti on tehty, niin sillä on iso merkitys, Latvala tiesi.

Jari-Matti Latvalan tallikaveri, MM-sarjan kärkinimi Sebastien Ogier koki perjantaina ulosajon ja putosi täysin voittotaistelusta ulos. Jo siinä vaiheessa ero suomalaisen ja ranskalaisen välillä oli yli 12 sekuntia. Kärkeenkin Ogierin ero oli jo 30 sekuntia, nyt 16 minuuttia.

Kansikuva: Hannu Kumpulainen