Rallituristi: Vauhdin hurmaa keskellä kaupunkia

Ralli saatiin vihdoin ja viimein käyntiin. Kyllähän tätä herkkua on odotettukin jo vuoden verran, niin kauan kulunut siis edellisestä Jyväskylän MM-Rallista, jonka Jari-Matti Latvala voitti. Voittaako tänä vuonna, jäänee nähtäväksi. Hyvää ei paljoa luvannut tietenkään tuo ensimmäinen pätkä ja mies itse oli hieman pettyneen sekä hermostuneen oloinen. No ralli on pitkä ja kaikki on mahdollista ja Popedan sanoin: ”Onhan päivä vielä huomennakin”.

Onko sitä rallituristilla, niin vaikea sanoa. On tämä rankkaa puuhaa tämä rallien seuraaminen, vaikka vielä ei ole ajettu kuin yksi erikoiskoe. Silti, tänne haluaa joka vuosi tulla eikä täältä voi olla mistään hinnasta pois. No rankkuuskin on paljolti Rallituristista itsestään kiinni. Ajoissa nukkumaan, niin aamuherätyksetkään ei tunnu niin pahalta.

Tänään ajettiin siis ensin aamulla Ruuhimäessä testierikoiskoe, joka tunnetaan myös Shakedown-nimellä. Sitten ajettiin toinen pätkä illalla, Harjulla. Keskellä kaupunkia ajettava erikoiskoe on ehdottomasti huikea kokemus, joka täytyy vaan vuosi toisensa perään kokea. Oli aivan huippua nähdä autojen menevän keskellä kaupunkia kovaa vauhtia.

Paviljongissakin tuli tänään seikkailtua ja käytyä katsomassa, kun autoja huollettiin kilpailuun lähtöä varten. Ruuhimäessä autoansa kolhinut Yazeed Al-Rajhikin pääsi mukaan, vaikka Thierry Neuvillen viime vuoden kohtalo oli hyvin lähellä. Hienosti Yaheed Racingin mekaanikot hoitivat auton kuntoon. Kestäneekö auto enää toista kolhua, on toinen asia tai siis kestääkö Yaheed Racingin budjetti sitä.

Aurinko paistoi koko päivän Jyväskylässä, vaikka iltaa kohden alkoikin hieman viilenemään. Siitä huolimatta koko päivän pärjäsi lyhythihaisella paidalla. Saas nähdä jatkuuko sää huomenna samanlaisena. Perjantaina se todellinen ralli alkaa, kun ajetaan 11 erikoiskoetta. Aamulla aloitetaan Mökkiperästä, jonne Rallituristikin aikoo raahautua.

Kansikuva: Hannu Kumpulainen