Sunisen tavoite WRC-luokassa – Jatko WRC2-luokassa ei katastrofi

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Jyväskylän MM-rallissa WRC2-luokassa toiseksi tullut ja mestaruustaistelussa kahden pisteen päässä Elfyn Evansista oleva Teemu Sunisen kausi jatkuu Saksassa, mutta ensi kauden kuviot ovat vielä epäselvät.

– Minä en ole vielä miettinyt ensi kautta. Itselle riittää keskittymistä tässä kaudessa, mutta taustajoukot hoitelevat ensi vuotta, Suninen kertoi.

Puheita ollut paljon eri vaihtoehdoista ja Suninen ehti Toyotankin kanssa jo sopimukseen, ennen kuin toiminta siirtyi Tommi Mäkisen alaisuuteen. Sopimus oli saksalaistehtaan kanssa, joten luonnollisesti sillä ei ole tekemistä Mäkisen kanssa.

– Tavoitteena on totta kai, että pääsisi WRC-autolla ajamaan. Saisi lisää haasteita ja pystyisi kehittymään, Suninen toivoi.

WRC-paikkoja on jaossa entistä enemmän tulevalle kaudelle, kun mukaan tulee niin Toyota kuin Citroën. Ruletti aukeaa todella vasta kahden viikon päästä ajettavassa Saksan MM-rallissa. Sen jälkeen myös Sunisen ensi kauden ajot selvinnevät. Vaihtoehtoja on, kuten jatko WRC2-sarjassa.

– Ei se huono olisi jatkaa tässäkään luokassa. Tosiaan ensimmäinen täysi kausi tässä ja kaverit rinnalla ovat ajaneet kolme, neljä vuotta näitä autoja. Joten aikaa on vielä kehittyä, Suninen mietti.

– Aina mitä nopeammin, niin sen nopeammin.

Rallin MM-sarja jatkuu 18. elokuuta Saksan Trierissä, jossa ajetaan kauden yhdeksäs MM-ralli.

Kansikuva: Hannu Kumpulainen