F-lohko on täynnä kokeneita MM-kisakävijöitä. Maailmanmestari Saksaa lähtee haastamaan ainoana pohjoisamerikkalaisena maana kisoihin yltänyt Meksiko, futishuumassa elävä länsinaapurimme Ruotsi sekä ennakkoluuloton ja yritteliäs Etelä-Korea.
Saksa – Maailmanmestareilta löytyy entistä enemmän leveyttä ja laatua
Hallitseva maailmanmestari Saksa lähtee Venäjälle aikeenaan uusia mestaruus – temppu, jota ei ole yksikään maa pystynyt tekemään, sitten Brasilian kahden perättäisen tittelin vuosina 1958 ja 1962. Saksan MM-karsinnat sujuivat näytöstyyliin sen voitettua kaikki kymmenen otteluaan maalierolla 43-4. Se onkin ainoa suosikki F-lohkon voittajaksi ja samalla yksi suurimmista mestarikandidaateista.
Joachim Löwillä on käytettävissään todella laaja pelaajamateriaali, mistä hyvänä osoituksensa se, että vaikka Saksa ei kyennyt osallistumaan ykkösmiehistöillään viime kesänä pelattuihin U21-ikäluokan Euroopan mestaruuskisoihin ja Confederations Cupiin, voitti maa kummatkin turnaukset. Maan jalkapalloliiton resurssit ovat massiiviset ja se hyödyntää niitä maksimaalisesti. Saksalla on käytössään yksi maailman edistyneimmistä tilasto- ja tietokannoista, jonka avulla Die Mannschaft pyrkii optimoimaan itselleen parhaat hyökkäys- ja puolustusstrategiat. Myös erikoistilanteisiin panostaminen on ollut yksi Löwin valmennusryhmän keskeisiä teemoja. Esimerkiksi neljä vuotta sitten Brasiliassa Saksa teki jopa viisi maalia erikoistilanteista, joka oli enemmän kuin mikään muu maa.
Leveästä materiaalista huolimatta todelliset supertähdet loistavat poissaolollaan. Saksan joukkue on roolitettu erinomaisesti ja sen ehdottomia vahvuuksia on tänäkin vuonna vahva ryhmähenki. Maajoukkue nojaa ajatukseen, että yhtenäinen joukkue on vahvempi kuin lauma taitavia yksilöitä. Roolituksen uhriksi joutui nyt Leroy Sane, jonka jääminen lopullisesta kisajoukkueesta aiheutti melkoisen selkkauksen Saksassa. Löw katsoi Leverkusenin taitavan Julian Brandtin istuvan kokonaisuuteen paremmin.
Saksan ylle tummia pilviä on tuonut ykkösmaalivahti Manuel Neuerin vaikea loukkaantuminen, joka piti miehen sivussa peleistä viime syksystä lähtien aina kesäkuun alkuun saakka. Edellisissä MM-kisoissa koko maalivahtipelaamisen mullistanut ”sweeper-keeper” Neuer on kunnossa ollessaan maailman paras maalivahti ja kapteenina myös koko maajoukkueen selkäranka. Hän on iso johtajaluonne ja voittajatyyppi, joten ei ollut ihme, että Löw halusi Bayern Münchenin maalivahdin mukaan, pelituntuman puutteesta huolimatta. Mikäli Neuerin pelaamisen suhteen ilmaantuu ongelmia, on toisena maalivahtina mukana Barcelonassa vahvan kauden pelannut Marc-Andre ter Stegen, joten veskarien taso on Saksalla todella kova.
Joukkue
Maalivahdit: Manuel Neuer (Bayern München), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (PSG)
Puolustajat: Jerome Boateng (Bayern München), Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Jonas Hector (Köln), Mats Hummels (Bayern München), Joshua Kimmich (Bayern München), Marvin Plattenhardt (Hertha Berlin), Antonio Rudiger (Chelsea), Niklas Süle (Bayern München)
Keskikenttäpelaajat: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (PSG), Leon Goretska (Schalke), Ilkay Gundogan (Manchester City), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Ozil (Arsenal), Sebastian Rudy (Bayern München)
Hyökkääjät: Mario Gomez (Stuttgart), Thomas Müller (Bayern München), Marco Reus (Borussia Dortmund), Timo Werner (RB Leipzig)
Avainpelaajat
Toisin kuin monella muulla suurmaalla, Saksan suurin vahvuus on kollektiivissa, jossa syvyyttä ja leveyttä riittää. Die Mannschaftin tärkein yksittäinen pelaaja on silti helppo mainita. Hän on Real Madridin keskikenttämies Toni Kroos. Juuri hiljattain neljännen Mestarien liigan pokaalinsa voittanut Kroos pystyy näkemään koko kentän, rytmittäen taidokkaasti peliä ja jakaen linjoja murtavia syöttöjä mestarillisella tavalla. Kroosin ”yhden miehen orkesteri” on jo käsite Madridissa ja 28-vuotias saksalainen onkin käytännössä Saksan ainoa pelaaja, jota valmentaja Löw ei pysty korvaamaan.
Miroslav Klosen lopetettua maajoukkueuransa, on Saksa kärsinyt yllättäen perinteisen keskushyökkääjän puutteesta. RB Leipzigissä kovaa jälkeä tehnyt Timo Werner voitti Confederations Cupissa maalikuninkuuden ja lähtee nyt ensimmäisiin MM-kisoihinsa, mukanaan kova odotusarvo maaleista.
Kiinnitä katseesi
Dortmundissa isossa roolissa pelaavaa Marco Reusia on pidetty jo vuosia yhtenä Saksan parhaimmista pelaajista. Lukuisat loukkaantumiset ovat kuitenkin varjostaneet taitavan laitahyökkääjän uraa. Häneltä jäi väliin loukkaantumisten takia neljän vuoden takaiset Brasilian MM-kisat ja myös kaksi vuotta sitten pelatut EM-kisat. Nyt Reus on terveenä mukana ja valmiina tuomaan lisää yllätysmomenttia ja juonikkuutta hallitsevan mestarin hyökkäykseen.
Thomas Müller on vasta 28-vuotias, mutta ehtinyt tuikata jo 10 maalia MM-kisoissa tähän mennessä. Tätä tahtia hän rikkoo vielä maanmies Klosen ennätyksen (16 maalia MM-kisoissa) uransa aikana. Voisiko se tapahtua jo Venäjällä? Müller on saanut lempinimen ”Ramdeuter”, jolla viitataan monipuolisen hyökkääjän kykyyn löytää tiloja ja välejä vastustajan maalin edestä. Parhaimmillaan mies tuntuu olevan aina siellä, minne pallo tupsahtaa.
Arvio
Saksan valmistavat harjoituspelit eivät sujuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Se ehti hävitä Itävallalle ja Brasilialle sekä pelata kaikkiaan viisi ottelua ilman voittoja, ennen viime perjantain nihkeää 2–1-voittoa Saudi Arabiasta. Saksa on kuitenkin tunnetusti kova turnausjoukkue, joka syttyy kyllä, kun panokselliset pelit alkavat. Saksan joukkue on laadukas ja siitä löytyy leveyttä jopa enemmän kuin maailmanmestaruuden vuonna 2014 voittaneessa ryhmässä. Toisaalta Philipp Lahmin, Bastian Schweinsteigerin ja Klosen kaltaiset suuret voittajat uupuvat.
Vaikka Saksan suosikin asemaa ei voi väheksyä, on silti huomioitava, että sen pahimmat kilpailijat, kuten vaikkapa Ranska, Brasilia ja Espanja ovat vahvistuneet. Saksa voittanee alkulohkonsa ilman suurempia ongelmia, mutta pudotuspelivaiheessa voi yksi epäonninen hetki muuttaa kaiken. Teutonifutiksen ystävät muistavat vielä kirvelevästi Schweinsteigerin harmittavan käsipallon Ranskan EM-kisojen välierässä kaksi vuotta sitten. Loppujen lopuksi, Saksa on kuitenkin Saksa. Kaiken mennessä nappiin joukkue voi yltää kultaan saakka.
Meksiko – Alisuorittajan leimasta vihdoin eroon?
Ainoana pohjoisamerikkalaisena maana lopputurnauspaikan saavuttanut Meksiko on kokenut MM-kisakävijä. Maa on FIFA:n rankingissa sijalla 15 ja mukana nyt 12:ta kertaa, mutta mainittava menestys on antanut vielä odottaa itseään. Meksikon taival onkin tavannut päättyä usein viimeistään ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Itseasiassa sen parhaat saavutukset ovat puolivälieräpaikat vuosilta 1970 ja 1986, joten 127 miljoonan asukkaan Meksiko onkin yksi kisojen perinteisimmistä alisuorittajista.
Nyt optimismia ja toivoa silti jälleen ilmassa, hienosti menneiden karsintapelien ansiosta. Meksiko marssi tyylipuhtaasti kisoihin CONCACAF-maanosaliiton karsinnoista, voittaen lohkonsa ja häviten 16:sta pelistään vain yhden. Valmentaja Juan Carlos Osorion ryhmä lähtee nyt murtamaan viheliäistä ”viidennen pelin kirousta”. Meksikon vahvuutena oli karsinnoissa tiivis puolustuspelaaminen, josta se pystyy ammentamaan uskoa myös lopputurnaukseen. Viimeisenä lukkona on 91 maaottelua pelannut maalivahti Guillermo Ochoa.
Keskikentältä Meksikolta puuttuu luovuutta ja laatua, jolla se voisi saada pallonhallinnan useammin itselleen. Lisäksi julkinen mielipide Meksikossa tuntuisi olevan, että myös maajoukkueen valmennus on yksi heikko kohta. Valmentaja Osorio on saanut osakseen voimakasta kritiikkiä ja hänen epäjohdonmukaiselta tuntuvaa pelaajien kierrätystä on ihmetelty usein.
Joukkue
Maalivahdit: Guillermo Ochoa (Standard Liege), Alfredo Talavera (Toluca), Jesus Corona (Cruz Azul)
Puolustajat: Carlos Salcedo (Eintracht Frankfurt), Diego Reyes (FC Porto), Hector Moreno (Real Sociedad), Hugo Ayala (Tigres), Edson Alvarez (America), Jesus Gallardo (Monterrey), Miguel Layun (Sevilla)
Keskikenttäpelaajat: Rafael Marquez (Atlas), Hector Herrera (FC Porto), Jonathan dos Santos (LA Galaxy), Giovani dos Santos (LA Galaxy), Andres Guardado (Real Betis), Javier Aquino (Tigres), Jesus Corona (FC Porto)
Hyökkääjät: Javier Hernandez (West Ham), Raul Jimenez (Benfica), Oribe Peralta (America), Carlos Vela (Los Angeles FC), Hirving Lozano (PSV Eindhoven), Marco Fabian (Eintracht Frankfurt)
Avainpelaajat
Meksikon suurin tähti on luonnollisesti komean uran Euroopassa tehnyt Javier ”Chicharito” Hernandez, vaikka miehen kausi Valioliigassa West Hamin riveissä olikin kaikkea muuta onnistunut. Hänen taitonsa ja maalivainunsa ovat kuitenkin kaikkien tiedossa ja Chichariton on oltava johtava pelaaja, mikäli Meksiko aikoo menestyä Venäjällä. Meksikon tärkeimpiin pelaajiin kuuluu myös Eintracht Frankfurtin parivaljakko Marco Fabian ja Carlos Salcedo. Fabian oli suurimman osan viime kaudesta tosin selkävaivojen takia pois peleistä, mutta kuntoutui keväällä viimeisille kierroksille mukaan. Raamikas Salcedo oli dominantti Eintrachtin alakerrassa menneellä kaudella ja laitapuolustajalla on kyky avata peliä monipuolisesti.
Kiinnitä katseesi
Unelmakauden Hollannissa PSV:n riveissä pelannut Hirving Lozano on yksi Meksikon mielenkiintoisimmista pelaajista. 17 maalia Eredivisiessä paukuttanut ”Chucky” on jo yhdistetty useaan isompaan seuraan Euroopassa ja 22-vuotiaan hyökkääjän otteita MM-estradeilla on todella syytä seurata mielenkiinnolla. Lozano oli myös karsinnoissa Meksikon paras maalintekijä ja häneen varaansa maassa on laskettu paljon. Nuorukaisen pitää tosin pystyä hallitsemaan temperamenttiaan, joka on aika ajoin tuonut hänelle ongelmia kentällä.
Puolustajalegenda Rafael Marquezista tulee vasta neljäs pelaaja maailmassa, joka pääsee osallistumaan viidensiin MM-kisoihinsa. 39-vuotiasta Marquezia ennen vastaavaan on pystynyt vain hänen maanmiehensä Antonio Carbajal, Saksan Lothar Matthäus ja Italian Gianluigi Buffon. Marquezista voi tulla myös ensimmäinen pelaaja, joka on toiminut kapteenina viidessä eri MM-lopputurnauksessa.
Arvio
Meksikolla on kilpailukykyinen nippu Venäjällä ja se on todennäköisesti toinen jatkoon menijä F-lohkosta. Sen ensimmäinen peli on Saksaa vastaan ja hyvät otteet maailmanmestaria vastaan voisivat tuoda lisää itseluottamusta joukkueelle. Lopulta kaikki kulminoituu kuitenkin 27.6. pelattavaan päätöskierroksen otteluun Ruotsia vastaan, jossa ratkaistaneen lohkon kakkostila. Ensimmäisen pudotuspelivaiheen vastustaja tulee E-lohkosta, ja se saattaa hyvin todennäköisesti olla Brasilia. Meksikon taival Venäjällä tulee olemaan haastava, eikä sen menestystä voi pitää kovinkaan todennäköisenä tälläkään kertaa – valitettavasti.
Ruotsi – Hajuton, mauton, Zlataniton
Ruotsi jyräsi itsensä takaisin MM-kisoihin 12 vuoden tauon jälkeen. Sen karsinnat menivät erinomaisesti, maan sijoituttua lohkokakkoseksi heti Ranskan jälkeen. Ruotsin taakse jäi muun muassa jalkapallon suurmaaksi lukeutuva Hollanti. Länsinaapurimme huipensi karsintapelinsä pudotuspelisarjassa Italiaa vastaan, jossa se leimasi oman kisalippunsa tylysti vuoden 2006 maailmanmestarin kustannuksella.
Edellisen kerran Ruotsi oli mukana vuonna MM-lopputurnauksessa vuonna 2006, jolloin se ylsi alkulohkostaan jatkoon, mutta putosi ensimmäisellä pudotuspelikierroksella tuolloiselle kisaisännälle, Saksalle. Ruotsin paras MM-sijoitus on vuodelta 1994, jolloin Thomas Ravellin, Tomas Brolinin, Martin Dahlinin ja Henrik Larssonin tähdittämä joukkue ylsi sensaatiomaiseen pronssille.
Tänä keväänä Ruotsin ympärillä on vellonut melkoinen saippuaooppera, kun on arvuuteltu sitä, hyppääkö supertähti Zlatan Ibrahimovic etukäteislupausten vastaisesti sittenkin mukaan kisakoneeseen. Loppuviimein päävalmentaja Janne Andersson päätti olla valitsematta LA Galaxyn hyökkääjää ryhmään. Ratkaisu oli perusteltu, sillä Ruotsi ansaitsi kisalippunsa ilman Zlatania, mutta toki valovoimaisen persoonan puuttuminen kesän suurtapahtumasta himmentää osaltaan kisojen hohtoa. Toisaalta nyt Ruotsia ei koeta ennakkoarvioissa yhtä suurena uhkana, joka varmasti kelpaa sinikeltaisille.
Norrköpingin yllätysmestaruuteen vuonna 2015 valmentanut Andersson tunnetaan taktisesta osaamisestaan ja loputtomasta kunnianhimostaan. Hän on sasanut luotua myös maajoukkueesta aiempaa yhtenäisemmän ja joukkuehenki on yksi Ruotsin isoimpia vahvuuksia. Pieni bonus on sekin, että Andreas Granqvist ja Viktor Claesson pelaavat Krasnodarissa, joten ainakaan heille Venäjä ei tule olemaan minkäänlainen kulttuurishokki.
Joukkue
Maalivahdit: Robin Olsen (FC Kööpenhamina), Karl-Johan Johnsson (Guingamp), Kristoffer Nordfeldt (Swansea)
Puolustajat: Mikael Lustig (Celtic), Victor Lindelöf (Manchester United), Andreas Granqvist (Krasnador), Martin Olsson (Swansea), Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Filip Helander (Bologna), Emil Krafth (Bologna), Pontus Jansson (Leeds United)
Keskikenttäpelaajat: Sebastian Larsson (Hull), Albin Ekdal (Hamburger SV), Emil Forsberg (RB Leipzig), Gustav Svensson (Seattle Sounders), Oscar Hiljemark (Genoa), Viktor Claesson (Krasnodar), Marcus Rohden (Crotone), Jimmy Durmaz (Toulouse)
Hyökkääjät: Marcus Berg (Al Ain), John Guidetti (Alaves), Ola Toivonen (Toulouse), Isaac Kiese Thelin (Waasland-Beveren)
Avainpelaajat
RB Leipzigin Emil Forsberg on varmasti yksi kisojen seuratuimmista pelaajista, ainakin pelaajatarkkailijoiden toimesta. Leipzigin urheilujohtaja Ralph Rangnick on toistuvasti vannottanut ruotsalaistähden pysyvän seurassa, mutta lakkaamatta vellovat huhut ovat viemässä miestä isompiin ympyröihin vielä tämän kesän siirtoikkunassa. Leipzigin onni oli, että Forsbergin kausi Bundesliigassa oli edelliskautta vaisumpi. Epäonni se taasen oli Ruotsille, joka tarvitsee huippuvireistä laitahyökkääjäänsä tekemään taikoja.
Kiinnitä katseesi
Celta Vigosta Alavesiin tammikuussa siirtynyt 26-vuotias John Guidetti on kotimaassaan suosittu hahmo räiskyvän persoonansa ansiosta. Hän on nähnyt jo monta seuraa uransa aikana verrattain nuoresta iästään huolimatta. Feyenoordissa kaudella 2011-2012 20 maalia tykittänyt ruotsalainen on pomppinut lainasopimuksella maasta ja seurasta toiseen, eikä tukholmalaislähtöinen hyökkääjä ole vielä pystynyt lunastamaan häneen kohdistettuja odotuksia. Vuonna 2015 alle 21-vuotiaiden Euroopan mestaruuden voittaneella Guidettilla olisi nyt paikka astua esiin miesten tasolla, suurimmalla estradilla.
Arvio
Ilman Zlatania pelaava Ruotsi on jokseenkin tylsä ja hajuton, mutta se luottaa kollektiiviseen joukkuepelaamiseen kelvollisen tuloksen saavuttamiseksi. Jos Ruotsin paras pelaaja Forsberg pystytään merkkaamaan riittävän hyvin vastustajien toimesta, ei joukkueella ole riittävästi iskuvoimaa hänen lisäkseen. Ruotsi tuskin tulee tekemään paljoakaan maaleja, joten sen olisi pystyttävä nollaamaan myös vastustajien hyökkäyksiä, joka on helpommin sanottu kuin tehty. Lohkon kakkossija on ehdottomasti maksimisuoritus, mutta realistisesti ajateltua sekä Saksa että Meksiko ovat liian kovia ja jättänevät keltapaidat alkulohkoon.
Etelä-Korea – Tavoitteena jumbosijan välttäminen
Etelä-Korealle Venäjän MM-kisat ovat maan historian yhdeksännet perättäiset. Seitsemän kertaa näistä sen pelit ovat kuitenkin päättyneet alkulohkoon. FIFA rankingin 57. sijalta löytyvän Etelä-Korean kaikkien aikojen paras tulos tuli kesällä 2002, kun se isännöi MM-kilpailuja yhdessä Japanin kanssa. Tuolloin maa ylsi aina välieriin saakka, jossa Saksa osoittautui liian kovaksi palaksi.
Etelä-Korea selvisi kisoihin kiharaisesta Aasian maanosaliiton karsinnasta, jossa osa joukkueista joutui käymään läpi jopa viisi eri karsintavaihetta ennen kisoihin pääsyä. Etelä-Korealle riitti kuitenkin kaksi lohkovaihetta. Ensin se voitti toisella kierroksella kaikki kahdeksan otteluaan ja varmisti lopputurnauspaikkansa karsinnan kolmannella kierroksella, sijoituttuaan lohkonsa toiseksi heti Iranin jälkeen.
5–4–1-formaatiota suosiva Etelä-Korea luottaa tiiviiseen puolustuspeliin, jolla se kompesoi lievää henkilökohtaisen taitotason vajautta pakiston osalta. Ennakolta kovempia maita vastaan pelatessaan Etelä-Korea on pyrkinyt hyödyntämään tehokkaalla vastaiskupelaamisellaan maalipaikkojen luomista. Juoksuvoimaa ja yritteliäisyyttä joukkueesta löytyy kylliksi.
Joukkue
Maalivahdit: Kim Seung-gyu (Vissel Kobe), Kim Jin-hyeon (Cerezo Osaka), Cho Hyun-woo (Daegu FC)
Puolustajat: Kim young-gwon (Guangzhou Evergrande), Jang Hyun-soo (FC Tokyo), Jung Seung-hyun (Sagan Tosu), Yun Yong-sun (Seongnam FC), Oh Ban-suk (Jeju United), Kim Min-woo (Sangju Sangmu), Park Joo-ho (Ulsan Hyundai), Hong Chul (Sangju Sangmu), Go Yo-han (FC Seoul), Lee Yong (Jeonbuk Hyundai Motors)
Keskikenttäpelaajat: Ki Sung-yueng (Swansea), Jung Woo-young (Vissel Kobe), Ju Se-jong (Asan Mugunghwa), Koo Ja-cheol (Augsburg), Lee Jae-sung (Jeonbuk Hyundai Motors), Lee Seung-woo (Hellas Verona), Moon Seon-min (Incheon United)
Hyökkääjät: Kim Shin-wook (Jeonbuk Hyundai Motors), Son Heung-min (Tottenham), Hwang Hee-chan (Red Bull Salzburg)
Avainpelaajat
Tottenhamissa loistavan kauden pelannut Son Heung-min on ehdottomasti Etelä-Korean tärkein pelaaja. Hyökkääjänä tai laiturina viihtyvä sähäkkä Son on maansa suurin futistähti ja hänen olkapäillään lepää pitkälti joukkueen menestystoiveet. Toinen keskeinen pelaaja on Red Bull Salzburgissa pelaava hyökkääjä Hwang Hee-chan, joka on Etelä-Korean Venäjälle matkaavan ryhmän nuorin pelaaja. Hänet tunnetaan taitavana pallonkäsittelijänä ja terävänä laukojana. Hwang pelasi hienon kauden Eurooppa-liigan välieriin edenneen Red Bull Salzburgin riveissä menneellä kaudella.
Etelä-Korean keskikentällä katseet kiinnittyvät pitkään brittien saarilla pelanneeseen Ki Sung-yuengiin. Swansean tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Ki jakaa palloa pohjalta, mutta on kovan potkunsa ansiosta oiva täsmäase myös hyökkäyspäässä.
Kiinnitä katseesi
Tottenham-hyökkääjätähti Sonin lisäksi Etelä-Korealla on muutamia todella päteviä keskikenttäpelaajia käytettävänään. Ki Sung-yeung, Lee Jae-sung, ja Kwon Chang-hoon pystyvät tilaa saadessaan tekemään tuhoja ja puhkomaan puolustuksia. Nähtäväksi jää, miten kolmikon yhteispeli puree F-lohkon joukkueisiin.
Arvio
Tyly tosiasia on se, että Etelä-Korea on ennakkoon F-lohkon selvästi heikoin joukkue ja jos ihmeitä ei tapahdu, sen tie tyssää alkulohkoon. Taegeuk Warriors – lempinimellä kulkeva ryhmä omaa kuitenkin pientä potentiaalia horjuttaa ainakin Meksikoa ja Ruotsia alkulohkon otteluissa, jotka taistelevat keskenään toisesta jatkoon menijän paikasta Saksan jälkeen.
Faneille.comin MM-ennankot:
- A-lohko: Isäntämaa Venäjän lohkossa yksi selkeä suosikki, mutta mitä tekee Mohamed Salahin tähdittämä Egypti?
- B-lohko: Yllätysvalmis Marokko pyrkii pilaamaan Iberian niemimaan välienselvittelyn
- C-lohko: Yksi iso suosikki ja Pohjoismaiden lippulaiva
- D-lohko: Pystyykö Islanti toistamaan EM-kisojen ihmeen kivikovassa kuolemanlohkossa?
- E-lohko: Laadukkaat puolustukset yrittävät hidastaa Brasilian näytöstä
- F-lohko
- G-lohko: Onko nimivahva Belgia vihdoin valmis menestymään?
- H-lohko: Puolalla latu auki kisojen tasaisimman lohkon voittoon
Artikkelikuva: Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images