PK-35:llä suuri mahdollisuus – keskiviikko antaa suunnan koko loppukaudelle

PK-35 Vantaan alkukausi on ollut melkoista turbulenssia. Nyt joukkueella on edessään kauden toistaiseksi tärkein ottelu.

PK-35 on tuonut odotetusti Veikkausliigaan roimasti väriä, mutta ei ehkä toivomallaan tavalla. Joukkueen alkukausi on ollut sekava eikä pistetili ole karttunut toivottuun tapaan. Kymmenestä pelaamastaan ottelusta vantaalaiset ovat voittaneet vain yhden ja saalistaneet yhteensä kuusi pistettä.

Viime viikolla myrsky yltyi, kun espanjalainen valmentajakaksikko Jose Riveiro ja Pablo Perez Urtaza jättivät seuran. HS uutisoi eilen myös joukkueen kuuden espanjankielisen pelaajan lähtevän seurasta. Heidän joukossaan on seuran osaomistaja Pablo Couñago, joka pysyy kuitenkin joukkueessa, mutta ei pelaa.

Vantaalaiset ovat tiukan paikan edessä keskiviikkona, kun ennen kautta mitalitaistoon povattu FC Inter saapuu vierailulle. Kyseessä on suuri mahdollisuus Shefki Kuqin miehistölle.

PK-35:llä on nyt mahdollisuus uuteen alkuun. Kymmenen ensimmäistä peliä sujui kehnosti, vaikkakin vantaalaiset pelasivat ajoittain erinomaisesti. Silti se tärkein eli pistepussi ei karttunut toivottuun tapaan. Nyt Kuqi joutuu osittain pakon edessä suoraviivaistamaan joukkueen pelitapaa. Se olisi ollut toivottavaa jo aikaisemmin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Vantaalaisilla on edelleen paljon petrattavaa molempien maalien edustoilla. Njazi Kuqin on laitettava palloa tehokkaasti verkkoon ja myös oman maalin puolustamisen suhteen on tehtävä vielä paljon töitä.

Temperamenttinen Shefki saa varmasti raavittua nuoresta ryhmästä kaiken mahdollisen irti. Kuqi ei välttämättä ole pelitapojen suhteen mestari, mutta tsempparina ja sytyttäjänä hän on erinomainen. Sitä nuori joukkue nyt ennen kaikkea kaipaakin.

Vantaalaiset metsästävät edelleen kauden ensimmäistä kotivoittoaan. Kuudesta kotiottelusta on toistaiseksi kertynyt vain kaksi pistettä. Mikäs olisikaan parempi tapa aloittaa uusi luku kuin napata ensimmäinen täysi pistepotti kotiyleisön edessä.

Kolikolla on myös vantaalaisten kannalta ikävä kääntöpuoli. Interillä on rutinoitunut joukkue ja kokeneita pelimiehiä on paljon, joiden kanssa kotijoukkue saa keskiviikkona olla tarkkana. Murskatappio olisi omiaan syöksemään nuoren joukkueen entistä syvemmälle suohon.

Keskiviikko antaa suuntaa vantaalaisten koko loppukaudelle. Tällä hetkellä sarjapaikan säilyttäminen on kauden päätavoite, minkä onnistuminen olisi valtavan iso asia nousijajoukkueelle. Tavoitteen onnistumiseen vaikuttaa toki ulkomaalaispelaajien korvaajat, sillä seuralla vapautui nyt paljon palkkakuluja. Kuqilla on tunnetusti hyvät kontaktit, joten verkot ovatkin jo varmasti vesillä. PK:lla on yli 20 ottelua kautta jäljellä, joten vielä ehtii tapahtua paljon. Kovin suuri ennustaja ei kuitenkaan tarvitse olla, että tietää Kuqin ja kumppaneiden pääsevän vielä moneen kertaan otsikoihin kesän mittaan.

Veikkausliiga jatkuu keskiviikkona neljän ottelun voimin:

18.30 IFK Mariehamn-KuPS

18.30 Ilves-FC Lahti

18.30 PK-35 Vantaa-FC Inter

18.30 SJK-VPS

Kansikuva: All Over Press