Haluamme tarjota hieman taustatietoja ajatellen käynnissä olevaa #SusijenginArvoinen -kilpailua, josta voit voittaa matkan sinulle ja kaverillesi koriksen EM-kisoihin. Keskitymme korisennakoissamme ainakin seuraaviin asioihin: panokset, formi, koti/vierassaldo, rasitus sekä keskinäiset ottelut. Tässä katsaus tulevan yön NBA-kierrokseen.
Cleveland Cavaliers-Miami Heat
#7 Miami Heat on ensimmäisenä liipasimella idän pudotuspelitaistossa Brooklyn Netsin kanssa. Heat on vain yhden tappion edellä Boston Celticsiä ja joukkueet voivat olla tasatilanteessa siis jo tulevan yön jälkeen. Joukkue on voittanut tasan puolet viimeisestä kymmenestä pelistään ja lisäpotkua tulevaan matsiin antaa varmasti myös reilun parin viikon takainen kotivoitto tulevan yön vastustajasta.
#2 Cavsin pelissä on yksi asia aina huomioitava. Pelaako LeBron James ja kuinka paljon. Joukkue on tosin yksi NBA:n lahjakkaimmista joukkueista myös ilman supertähteään, mutta LBJ:n kanssa joukkueella on mahdollisuudet päätyyn saakka. Joukkue on voittanut kahdeksan viimeisestä kymmenestä pelistään ja se pääsee yön otteluun tuorein jaloin.
Cavaliersilta on loukkaantumisen takia loppukauden sivussa sentteri Anderson Varejao. Kevin Loven pelaaminen ottelussa Miamia vastaan on vielä epävarmaa, mutta Iman Shumpert on todennäköisesti pelikunnossa. Miamiin lopulta jääneen Chris Boshin kausi on jo ohi, mutta myös Luol Dengin ja Udonis Haslemin pelaaminen on epävarmaa.
Heat voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen ja ottelu oli Dwyan Waden näytöstä. Nyt joukkue joutuu pelaamaan jo toisen kovan ottelun kolmeen päivään, kun se kohtasi toissapäivänä Spursin. Wade ei saanut tappiollisessa ottelussa San Antoniota vastaan peliään kulkemaan ja jäi vain 15 pisteeseen (heitot 6/20 sisään). Tämä näkyi koko joukkueen tekemisessä ja loppulukemat kirjattiin 81-95. Joukkue kaipaa isoja minuutteja pelaavaa Dengiä takaisin kapeaan rosteriinsa.
Miami tarvitsee tästä ottelusta voittoa enemmän kuin kotijoukkue, mutta Cavs ja LBJ haluavat näyttää kotiyleisönsä edessä. Kyrie Irving, James, J.R. Smith, Mozgov ja mahdollisesti pelaava Love pääsevät matsiin levänneinä ja se tulee myös näkymään kentällä mitä pitemmälle ottelu etenee. Miami on valitettavasti Waden huippuottelun varassa ja sitä ei tulla näkemään, jos meno jatkuu samana kuin Spursia vastaan.
Dallas Mavericks-Houston Rockets
Kumpikin joukkue nappasi viime yönä koririkkaista otteluista voiton. Kotijoukkue #7 Mavsin peli OKC:tä vastaan haki viihdyttävyydessään vertaistaan, sillä korijuhlissa mätettiin pisteitä urakalla (131-135).
”It was a great basketball game. Every once in a while, you stand over there and you say, `This is an unbelievable game to be a part of,’ and it was. The extreme momentum swings back and forth – the shot making was breathtaking.” – Dallasin päävalmentaja Rick Carlisle hehkutti ottelun päätyttyä NBA.comissa.
Mavsin omistaja Mark Cuban on valmis tekemään lähes mitä vain mestaruuden eteen, ja siitä kertoo paljon Rajon Rondon siirtyminen Bostonista Dallasiin. Rondon hommaaminen oli pientä uhkapeliä ja se ei ole vielä näyttänyt onnistuvan. Rondo ei ole sopeutunut Carlislen luovaan hyökkäyspeliin ja se on näkynyt koko joukkueen tilastoissa. Mavs on voittanut viimeisestä kymmenestä pelistään viisi ja on sillä kuitenkin tukevasti matkalla playoffeihin. Joukkueelta kuitenkin odotettiin ennen kautta enemmän illan vastustajan runkosarjasijoitusta, kuin selviytymistaistelua pääsystä kevään peleihin.
#3 Rockets on hävinnyt vain kaksi peliä viimeiseen kymmeneen otteluun (Raptors ja Suns). Joukkue puhkuu itseluottamusta ja se lupaa hyvää pudotuspelejä ajatellen. James Hardenin merkitystä ei voi liiaksi korostaa ja mies on ollut kauden aikana lähes pysäyttämätön. Viime yönä mies paukutti ihan ok pisteet (51 – career high) Sacramentoa vastaan, kun Rockets otti hallitun 115-111 voiton.
Mavs pääsee otteluun ilman poissaoloja, sillä Monta Ellis palasi tositoimiin jo viime yönä. Rocketsin Dwight Howardin paluu on mahdollinen ja miehestä olisikin joukkueelleen suurta hyötyä korin alla. Yksi kiinnostava fakta on se, että koreja on tehty näiden joukkueiden kohtaamisissa kolme kertaa putkeen alle rajojen, ja kun muistaa, että kumpikin joukkue pelaa back-to-back pelin, niin en usko, että koreja mätetään liiaksi tälläkään kertaa.
Golden State Warriors-Phoenix Suns
#1 GSW varmisti jo aikaisemmin lännen ykköspaikan, mutta se ei ole häirinnyt keskittymistä, vaan joukkue on pelannut entistäkin vapaantuneemmin. GSW on voittanut nyt putkeen mukavat kymmenen viimeistä peliään ja on 15-1 viimeisestä 16:sta pelistään. Tämän hetken NBA:n ykkösjengistä ei siis ole tilastojen valossa epäilystä. Joukkue tavoittelee tosissaan ensimmäistä mestaruuttaan vuoden 1975 jälkeen ja kaikki on mahdollista takakentän duon Klay Thompsonin ja Stephen Curryn johdolla.
Lännen #10 Suns on tiukan paikan edessä. Joukkue on pudotuspeleistä 4 voiton päässä ja voittoja olisi raavittava hinnalla millä hyvänsä. Joukkue on kuitenkin taipunut ratkaisevassa vaiheessa kautta neljän ottelun tappioputkeen, joten saman menon jatkuessa romuttuvat haaveet nopeasti kevään peleistä.
Sunsin aloittava sentteri Alex Len mursi nenänsä edellisessä ottelussa Tblazersia vastaan ja mies on sivussa ainakin tämän viikon. Tämä heikentää Sunsin osakkeita entisestään. GSW:ltä ei ole näiden tietojen mukaan sivussa avainmiehiä, mutta lepuutuksia kannattaa aina haistella. Warriors on hävinnyt kotonaan vain kahdesti ja ihmeitä pitää tapahtua, että nuo tilastot muuttuvat ensi yön jälkeen.