Naisten puolivälierissä kolme tasaista otteluparia

Lentopallon naisten Mestaruusliigan puolivälierät alkavat perjantaina. Ensimmäistä kertaa otteluparit ratkaistiin valintamenettelyllä, jossa runkosarjan kolme parasta pääsivät valitsemaan itselleen puolivälierävastustajat. Itse valinnoissa ei nähty suurempia yllätyksiä, mutta välieristä tippuu joka tapauksessa ulos ainakin kaksi sinne tosissaan tavoittelevaa joukkuetta.

Puolivälierät pelataan paras viidestä -systeemillä eli välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella joukkueella. Näin ollen se saa pelata kaksi ensimmäistä ja mahdollisen viidennen ottelun kotikentällään. Faneille.com arvioi otteluparit, avainpelaajat sekä välieriin menijät. Suluissa joukkueen sijoitus runkosarjassa.

LP Viesti (1) – LP-Vampula (8)

Ensimmäisenä suomalaisjoukkueena lentopallon Mestarien liigassa pelannut LP Viesti on ehdoton mestarisuosikki myös tänä keväänä. Runkosarjassa se hävisi ainoastaan yhden ottelun. Sarjanousija LP-Vampulalle jää tässä kamppailussa valitettavasti vain kiltin kiusaajan rooli. Erävoittokin olisi Huittisten joukkueelle yllätys.

Avainpelaajat: Viktoriia Tuchasvili, LP viesti – Elli-Noora Hiltunen, LP-Vampula

Arvio: LP Viesti välieriin otteluvoitoin 3-0

Hämeenlinnan Pallokerho (2) – LiigaPloki (6)

Jos oli LP Viesti runkosarjan ykkönen, yhtä selvä kakkonen oli Hämeenlinnan Pallokerho. HPK piti hallussaan naisten lentopallovaltikkaa koko 2000-luvun alun ja haluaisi varmasti palata kultakantaan. Pihtiputaan LiigaPlokin peli elää vahvasti kaksikon Mercy Moim – Hilary Hurley hyökkäystehojen varassa, mutta koko ottelusarja lienee liian raskas näiden kahden pelaajan ratkaistavaksi.

Avainpelaajat: Michaela Madsen, HPK – Mercy Moim, LiigaPloki

Arvio: HPK välieriin otteluvoitoin 3-1

Oriveden Ponnistus (3) – Woman Volley (5)

Ehdottomasti koko puolivälieräsarjan tasaisin ottelupari. OrPo sai WoVosta pienen yliotteen runkosarjan päätöskierroksen vierasvoitollaan. Joukkueiden pelityylit poikkeavat melkoisesti toisistaan. OrPolla on vahvat laitahyökkääjät – WoVo vastaavasti luottaa keskipelaajien tehoihin. Tässä otteluparissa tärkeään rooliin nousee henkisen kantin kestävyys sekä kotiyleisön antama tuki.

Avainpelaajat: Ágnes Pallag, OrPo – Amber Kaufman, WoVo

Arvio: Woman Volley välieriin otteluvoitoin 3-2

LP Kangasala (4) – Pölkky Kuusamo (7)

Neljättä peräkkäistä mitalipelipaikkaa hakeva LP Kangasala on hienoinen suosikki sarjanousija Pölkkyä vastaan. Runkosarjassa ja tasauskierroksella otteluvoitot menivät Kangasalan hyväksi 3-1. Kuusamolaisten minimitavoite on jo täyttynyt, joten paineet ovat nyt LP Kangasalalla, joka ratkaisi kotiedun itselleen voittamalla neljä viimeistä otteluaan.

Avainpelaajat: Chantale Riddle, LP Kangasala – Olena Prokopenko, Pölkky Kuusamo

Arvio: LP Kangasala välieriin otteluvoitoin 3-1

Ottelutahti on varsin tiivis, sillä välieräjoukkueet ovat selvillä jo sunnuntaina 8. maaliskuuta.

Kuva: CEV