Kilpakumppanit Kiri ja Raahe iskevät yhteen Hippoksella

Viimeisetkin joukkueet miesten Superpesiksestä avaavat tänään kautensa, kun Jyväskylän Kiri ja Pattijoen Urheilijat Raahesta avaavat kautensa Kirin kotiluolassa, Hippoksella. Taistelu pisteistä alkaa klo 18.00 ja otteluun on kaikille vapaa pääsy!

Kaksi muuttunutta joukkuetta

Kiri koki isoja muutoksia syksyn ja talven aikana. Mm. Jukka Latvalan ja Kimmo Carlssonin tulon myötä joukkueen sisäpeli on vahvistunut huomattavasti. Ulkopelin suhteen ilmassa on kuitenkin kysymysmerkkejä. Vielä viime viikolla ei ollut täysin selvää, millaisella miehityksellä Kiri ulkopeliin hyökkää, eikä siitä ole vieläkään täyttä selkoa. Vastauksia saadaan kun kokoonpanot julkaistaan n. klo 16.00.

Jos oli Kiri kokenut muutoksia, samaa voidaan sanoa myös Raahesta. Etenkin sisäpelin osalta pajatso tyhjeni kunnolla (mm. Pertti Mäkelä ja Marko Pelkonen). Tulopuolella joukkue ei saanut hankittua A-luokan kotiuttajia, joten Raahen ongelmien voidaan olettaa ilmenevän juoksujen tehtailussa. Valtakunnan eliittilukkareihin kuuluva Topi Kosonen tutustuu alkavalla uuteen pääkotiuttajan rooliin numerolla neljä, ja hän saa taustatukea Antti Korhoselta ja Jussi Markukselta.

Kirin tarkemman kausiennakon löydät täältä, Raahen puolestaan tästä!

Luvassa vähäjuoksuinen kamppailu

Povasimme rankingissamme näiden kahden joukkueen kamppailevan viimeisestä pudotuspelipaikasta, joten sarja-avaus tarjoaa heti herkulliset lähtökohdat hyvälle pesisviihteelle.

Sää Jyväskylässä on kylmä ja kolea, ja kun siihen lisätään vieraiden kotiutusongelmat ja edelleen hyvällä tasolla oleva ulkopeli, voidaan ennustaa vähäjuoksuista kohtaamista. Hippos on kaiken lisäksi yksi hitaimmista Superpesiskentistä, joten joukkueet saavat tehdä täyden päivätyön yhdenkin juoksun eteen.

Avainkohdat

• Kirin laajempi sisäpeliarsenaali vs. Pattijoen ulkokentän pitävyys.
• Kumman kotiuttajat lyövät vähistä paikoistaan juoksut kovemmilla prosenteilla.
• Pattijoen ykköskärjen on onnistuttava täydellisesti.
• Vähemmän ulkopelivirheitä tekevä joukkue voittaa.

Seuraa erityisesti Kirin etukentän järjestystä ja sitä, miten Kosonen suoriutuu mailan varressa.

Lopputulos

Vähäjuoksuisessa ottelussa haetaan voittajaa jatkopallojen kautta. Raahe tulee Kososen johdolla yllättämään isännät ja nappaamaan voiton jaksoin 1-2 (1-2, 3-2, 0-1).

Vedonlyönti

Avauskierroksella kaksi kohdetta tuli kotiin, kun Alajärvi ja Kitee hoitivat hommansa. Virheet tulivat Kouvolan yllättäessa Sotkamon ja Vimpelin nuijiessa JymyJussit rumin lukemin.

NordicBetiltä lötyy kaksi maistuvaa kohdetta tähän otteluun. Jopa idioottivarmalta tuntuva alle 10.5 juoksua saa kertoimen 1.85, joka otetaan kyselemättä lapulle.

Toisena kohteena pelataan Raahen ML-voittoa kertoimella 3.10. Marginaalit ovat pienet ja yllätymomentti on olemassa, etenkin kun vieraiden ulkopeli on jopa kovempi kuin isännillä, koppareita lukuunottamatta.

Kiri-Raahe alle 10.5 juoksua 1.85, 5u.
Raahe ML 3.1, 2u. 

NordicBetin kertoimiin pääset käsiksi täältä!

Kuva: Juha Tamminen/AOP