Näin Superpesiksen runkosarjassa tulee käymään

Miesten Superpesiskauden avauskierros on tiistain Jyväskylä-Raahe -ottelua lukuunottamatta polkaistu käyntiin. Olemme julkaisseet kaikista joukkueista ennakot, ja nyt on aika niputtaa nuo yhteen tiiviseen pakettiin: arviomme runkosarjan järjestyksestä kaudelle 2015.

Sotkamo, Joensuu ja Vimpeli kärjessä

Kolmen kärkikimppa tulee olemaan selviö. Heidän keskinäisen paremmuutensa määrittyy mitä todennäköisimmin keskinäisissä otteluissa. Joukkueet kohtaavat toisensa peräti neljä kertaa runkosarjassa, ja se joukkue joka onnistuu noissa otteluissa on vahvoilla. Vaikka Vimpelillä on aavistuksen verran helpompi välisarjalohko, uskomme Sotkamon kääntävän kamppailun niukasti keskinäisissä otteluissa itselleen.

1. Sotkamon Jymy
2. Vimpelin Veto
3. Joensuun Maila

Keskikastissa valtava panos ja tasaisempaa kuin aikoihin

Sijoista 4-7 tullaan näkemään verinen kamppailu JymyJussien, Hyvinkään, Kouvolan ja Kiteen välillä. Hyvinkään ja JymyJussien sisäpelivoima tiedetään, mutta pitkässä sarjassa ulkopelin pitävyys nousee avainasemaan.

Keskikastissa on valtavat panokset jo sen takia, ettei kukaan halua vielä puolivälierissä vastaan Joensuuta tai Vimpeliä. Keskikastin neljästä joukkueesta yksi tulee nappaamaan välieräpaikan ja sitä kautta paljon lisää näkyvyyttä ja tuloja seuralle.

Uskomme, että joukkueet löytyvät hyvin pienen marginaalin sisältä kauden päättyessä. Hyvinkään ulkopelin ongelmat tiputtavat joukkueen rankingissamme sijalle seitsemän. Kouvola ja Kitee tulevat käymään kovan keskinäisen väännön sijoista viisi ja kuusi. Pitkälti tulee olemaan kiinni siitä, kumman kotiuttajat onnistuvat kauden aikana paremmin. Uskomme Kiteen Toni Laakson, Sami Partasen ja nuoren Joni Tervon johdolla kääntävän kamppailun itselleen.

Seinäjoen nostamme avauskierroksen rökäletappiosta huolimatta sijalle neljä. JymyJussit tullee parantamaan peliään kauden aikana ja napsimaan tärkeistä välisarjan otteluista paljon pisteitä. Näiden turvin pudotuspelien kotietu on saavutettavissa.

4. Seinäjoen JymyJussit
5. Kiteen Pallo-90
6. Kouvolan Pallonlyöjät
7. Hyvinkään Tahko

Viimeisestä pudotuspelipaikasta kamppailee kolme joukkuetta, Kankaanpää jumbona

Jyväskylä, Raahe ja Koskenkorva tulevat myös käymään tiukkaa kamppailua viimeisestä pudotuspelipaikasta. Tästä kolmikosta Koskenkorvan ulkopeliongelmat ja loukkaantumiset rokottavat hurjasti ilmajokisten mahdollisuuksia, joten laskemme heidät ulos taistelusta.

Näin ollen Kiri ja Raahe ratkaisevat keskenään, kumpi pääsee kokeilemaan Sotkamon kellistämistä pudotuspelien avauskierroksella. Mikäli Raahe ei saa vahvistuksia riveihinsä kauden aikana, Kiri tekee paluun pudotuspeleihin kahden vuoden tauon jälkeen.

Kiri tulee olemaan hitaalla kotikentällään Hippoksella paha vastustaja, ja tulee keräämään siellä paljon irtopisteitä ennakkoon vahvempia joukkueita vastaan. Juuri Hippoksen hornankattilan kotietu kääntää vaa’an kiriläisten eduksi Raahea ja Koskenkorvaa vastaan.

Kankaanpää on liian heppoinen joukkue Superpesikseen ja siksi arvioissamme KaMa löytyy runkosarjan hänniltä.

8. Kiri
9. Raahe
10. Koskenkorva
11. Alajärvi
12. Kankaanpää