Vajaa vuosi päänavauksia – Pikapaluu menneeseen

Betsafe LogoBetsafe tarjoaa asiakkailleen viikonlopuiksi riskittömän 20 euron mobiilivedon. Katso tarkemmat tiedot ja tartu tarjoukseen tästä!

Joe Finleysta se alkoi. Viikoittaisten päänavausten sarja, jossa olen käsitellyt häpeämättömän subjektiivisesti urheilumaailmaa. Omat lasit ovat koristaneet juttuja niin hyvässä kuin pahassakin. Ei siis ole lainkaan yllättävää, että aloitin sarjan omasta suosikkijoukkueestani.

HIFK on ollut mukana kuvioissa aktiivisesti ensimmäisen jutun jälkeenkin. Eniten lukijoita saanut päänavaus käsitteli Tom Nybondasta ja hänen epäonnistumistaan joukkueenrakennuksessa. Myös sarkasmin sävyinen kirjoitus Ari-Pekka Selinin valmentajuudesta herätti lukijoiden mielenkiinnon. Ironista sinänsä, että seuraavana päivänä jutun julkaisemisen jälkeen HIFK tiedotti Nybondaksen siirtymisestä pois urheilutoimenjohtajan virasta.

Vaikka HIFK onkin näytellyt usein pääosaa kirjoituksissani, niin en ole unohtanut myöskään entistä paikallisvastustajaa. Ilmalan narrilauma päätyikin kehukirjoitukseen mahtavan kauden alun jälkeen. Toisaalta Suomi 100 -hengessä viritetty ulkoilmaottelu pietarilaista sisarseuraa vastaan herätti minussa kritiikin siemenen, jonka kylvin häpeämättömästi. Olikin oikein, että te lukijat älähditte kirjoituksestani.

Maailmassa on toki muitakin lajeja kuin kotoinen ykköslajimme, joten päänavauksiin on mahtunut myös muun muassa jalkapalloa. Mielenkiintoisimman vastaanoton sai juttuni, jossa toin julki sen, että en pysty hyväksymään HJK:n brändäämistä koko kansan Klubiksi. Myös ehdotukseni Messin päästämisestä pois Barcelonasta ja Wengerin erottamisesta keräsivät mukavasti lukijoita. Sen sijaan tulevien Venäjän maailmanmestaruuskisojen arvostelu ei näyttänyt juurikaan kiinnostavan massoja.

Tuntuu, että politiikan sotkeminen urheiluun ei muutenkaan ole herättänyt teidän kiinnostustanne. Mielestäni onnistunein juttuni, jossa ehdotin dopingaineiden suorasukaista sallimista ei herättänyt sen ansaitsemaa huomiota. Aivan samalla tavalla kävi päänavaukselle, jonka aiheena oli Venäjän sulkeminen tulevista olympialaisista. Myös surkeasti sujuneiden yleisurheilun maailmanmestaruuskisojen kirvoittama aihe urheilun rahoituksesta jäi pienen piirin tietoon.

Kaikki dopingtuomioihin liittyvät jutut eivät kuitenkaan jääneet huomiotta. Roman Eremenkon käsittämätön rankaisupanna saa edelleen vereni kiehumaan ja niin taisi käydä myös monelle lukijalle. Samaa voi sanoa norjalaisesta tekopyhyydestä, jolla sikäläiset toimittajat ja kilpasisaret käsittelivät Therese Johaugin tuomiota. Tuntuukin, että doping muodosti oman kokonaisuuden vuoden 2017 päänavauksissa.

Myös Lauri Markkasen ympärille voi katsoa muodostuneen oman kokonaisuutensa. Korissällinä laji on muutenkin lähellä sydäntäni, joten ei ole ihme, että kiinnostuin Markkasesta yliopistokauden huipennuksen, March Madnessin, aikana. Välillisesti Markkanen oli myös mukana päänavauksissa, joissa käsittelin Susijengin matkaa kotikisoissa aina ikävään tippumiseen Italiaa vastaan. Markkas-saaga huipentui juttuun, jossa vakavasti ehdotin häntä vuoden urheilijaksi. Luulen tosin, että Iivo Niskasen nimi tullaa nostamaan esille, sillä kotikisoissa saavutettu kultamitali painanee valitsijoiden vaakakupeissa melkoisen paljon.

Vuosi 2018 jatkuu päänavausten kanssa totutulla tyylillä. Härskin subjektiivisena ja kontroversiaalisena. Muistakaa kuitenkin, että päänavausten tehtävä ei ole jäädä ilmaan totuuksina, vaan niiden tehtävä on eri tavoin herätellä teitä keskustelemaan aihepiireistä. Katsonkin onnistuneeni, kun Facebook-sivumme tulvivat kommentteja tai kun Twitterissä päänavaukseni lähtevät lentoon.

Kiitän tästä vuodesta ja toivotan kaikille leppoisaa uuttavuotta. Jatketaan urheiluaiheisia vääntöjä tulevalla vuodella.

 

Kansikuva: Paul Bereswill/Getty Images