Lionel Messi ja FC Barcelona ovat olleet viime viikkoina pinnalla monestakin syystä. Ehkä suurimmat otsikot on kuitenkin revitty siitä, miten Messin poissaolo vaikuttaa Barcelonan pelaamiseen. Monelta kantilta voisi ajatella, että vaikutus on negatiivinen, mutta Penkinlämmittäjät lähti pohtimaan myös asian toista laitaa.
Barcelonan supertähti loukkaantui pari viikkoa sitten Las Palmasia vastaan pelatussa Espanjan liigan ottelussa. Päävalmentaja Luis Enrique kommentoi heti mediassa, että joukkueen on muutettava pelitapaa kollektiivimmaksi.
Sitä se on myös ollut. Barcelonan peli on joiltain osin jopa moniulotteisempaa ilman Messiä. Hyökkääjäkaksikko Neymar–Luis Suárez on näyttänyt pystyvänsä iskemään tehoja ilman ”Kirppua”.
Lisäksi oikealla laidalla pelaavat Munir El Haddadi ja Sandro Ramírez tuovat nyt erilaisen vaihtoehdon Barcelonan hyökkäyspelaamiseen.
– Moni on unohtunut ajattelemaan, että kyseessä olisi yhtä Messi-riippuvainen Barcelona kuin päävalmentaja (Gerardo) Martinon aikana. Näin ei ole, Anssi Karjalainen väittää.
Toimittajakaksikosta Atte Ruuttila on samoilla linjoilla eikä halua, että Messin poissaololla perustellaan kaikkea, mitä kentällä tapahtuu.
– Minun mielestä Messin loukkaantuminen on hyvä asia Barcelonan kannalta, Ruuttila heittää.
Toisella puolikkaalla keskusteluksi nousivat jalkapallomaailman protestiseurat. Onko näillä ”modernia jalkapalloa” vastustavilla porukoilla sanansijaa tai tulevaisuutta? Onko niiden synty ja huoli nykymaailman menosta sittenkin aiheellinen?
Kaikki tämä on kuunneltavissa alla olevasta podcastista.
—
Twitter: @Penkinlam
Toimittajat: Atte Ruuttila (@ARuuttila) ja Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen)
Kansikuva: All Over Press