Kaksi tappiota, neljä päivää ja taivas repeää. Maa tärisee jalkojen alla ja tapahtumat saavat likipitäen maailmanlopun sfäärit. Seuraavaksi heinäsirkat valtaavat ja nakertavat Santiago Bernabeun tomuhiukkasiksi. Asiat rullaavat eteenpäin omalla massiivisella painollaan ja ilmiö on erittäin yleistä, eritoten Espanjassa.
Real Madrid hävisi kaksi ottelua putkeen ja madridilainen media mehustelee. Luonnollisesti. Siitähän heille maksetaan ja sen takia heidän mediatuotteitaan ostetaan. Mutta vaikka ”manololehdistö” on tunnettu verenhimostaan, on Realin kyseenalaistaminen kahden tappio-ottelun jälkeen yliammuttua, jopa heiltä.
Puolustuskannalla
Realin päävalmentaja Zinedine Zidane joutui puolustelemaan muun muassa Daniloa ja joukkueen ehdotonta supertähteä Cristiano Ronaldoa tulevan Malaga-ottelun lehdistötilaisuudessa. Siis hetkonen. Päävalmentaja, jonka joukkue pelasi vain hetki sitten 40 ottelun tappiottoman putken joutuu selittelemään meneillään olevaa tilannetta.
Ei ole syytä väittää, etteikö kahden ottelun tappioputki tai Sevilla-kamppailun viime hetken tappion kurimukseen syöksyminen tuntuisi pahalta. Varmasti tuntuu, sen Zidane on myöntänytkin. Täytyy kuitenkin muistaa kaikki ne lujittavat teot, jotka mahdollistivat ennätyspitkän tappiottoman ajanjakson.
Henkinen kantti ja pukukopin tunnelma olivat luonnollisesti heti ensimmäisenä kyseenalaistamislistalla. Täytyy oikein pinnistellä, että kykenisi edes hetkellisesti ymmärtämään miksi kaksi tappiota voisi mahdollisesti tuhota kokonaisen joukkueen hyvän hengen. Kai se on teoriassa mahdollista. Jos Ronaldo lopettaisi pelaamisen tällä päivämäärällä ja siirtyisi miesmalliksi, Gareth Bale kokopäiväiseksi pokemon-kouluttajaksi, Luka Modric alkaisi nyppimään jalkapallokentältä rikkaruohoja ja Sergio Ramos rupeaisi keräämään perhosia ja opiskelisi itsensä hortonomiksi.
Taktinen ylivoima
Henkisen lujuuden lisäksi katastrofin pilvet kiertävät Kuninkaalliset kaukaa heidän taktisen vahvuuden ansiosta. Se ei lakkaa olemasta, vaikka joukkue häviää. Jopa päinvastoin. Realin sarjasijoitus ja itse peli osoittavat, että heillä on piinkovan materiaalin lisäksi loistava taktiikka. Vastavirtaan kroolaajat voivat aina nostaa esiin joukkueen rakennuksen ja loistavat yksilöt. Ja näinhän se onkin. Mutta, kun pelitaidot ja ympäristöt kasvavat, kasvaa myös egot. Siinäkin Zidane on tehnyt loistavaa työtä toisin kuin Rafa Benitez, joka tyytyi vain mököttämään posket punaisina.
Taktisesti peruspilarina toimii kenties maailman paras keskikenttä. Nyt Casemiron paluun myötä Zizoulla on käsissään myös tarvittavaa kovuutta, jotta rottamaisimmatkin vastustajan pelaajat pysyvät kurimuksessa, ja taas toisaalta hän on se pelaaja, joka suorittaa niin sanottuja pakollisia paheita.
Kaksi peräkkäistä tappiota ei ole poistanut suorastaan mestarillisen keskikentän liikettä, pelipaikkojen vaihteluita ja oman joukkueen nostamista pallolliseen dominanssiin. Vaikka Casemiro pysyykin pitkälti omalla vastuutontillaan, on hän kykenevä täyttämään ylempänä pelaavien Modricin ja Toni Kroosin paikanvaihtoja ja paikalta siirtymisiä. Oma lukunsa on muuntautumiskyky, jota Zidane saa keskikentälle esimerkiksi Iscon muodossa.
Alfredo Relaño kirjoitti AS-lehden kolumnissaan, että Madridin valkonuttuiset menettivät ”momenttuminsa” La Liga -tappiossa Sevillalle. Hörähdys ja sivusto kiinni.
Palaako Valkoinen baletti voittojen tielle? Sitä voit seurata Unibet TV:sta tai ViaPlay-palvelusta.
Kuva: Getty