Mestarien liiga huipentuu jännitysnäytelmään – tässä kaikki olennainen finaaliin liittyen

Viaplay LogoMestarien liiga -kausi huipentuu Kiovan illassa 26.5. – Katso Liverpoolin ja Real Madridin välinen finaali suorana Viaplay-palvelussa.

Kiinnostaako futiksen MM-kisat paikan päällä? – Voita matka jalkapallon MM-finaaliin Moskovaan!

Aikaa Mestarien liigan finaalin alkuun voidaan laskea pian minuuteissa. Liverpoolin ja Real Madridin kohtaaminen on saanut toimituksemme ahkeroimaan. Kaiken olennaisen Kiovan finaaliin liittyen löydät tästä jutusta.

Finaalia ennakoitiin tuttuun tapaan UCL-raadin muodossa. Jaakko TiiraRoope Liimatainen ja Kalle Tamminen puivat muun muassa joukkueiden lähtökohtia, voimasuhteita ja ottelun mahdollista kulkua. Raadin pääset lukemaan tästä.

Finaalia taustoitettiin raadin ohella lukuisilla jutuilla. Yksi helmistä oli Eemeli Kososen Real Madridin voittamisen kulttuurista kirjoittama juttu. Jutussa Kosonen pohtii ennen kaikkea sitä, miksi Euroopan ylivoimaisesti menestynein seura on niin vahva vuodesta toiseen. Linkki Kososen juttuun löytyy tästä.

Myös Liverpool omaa rikkaan ja menestyksekkään historian eurokentillä. Historiikin omaisen jutun englantilaisseuran vaiheista Euroopassa kirjoitti Jaakko Tiira. Juttuun pääset tästä linkistä.

Finaalia odotellessa sivustollamme on syvennytty kummankin joukkueen valmentajiin. Atte Ruuttila tarjoili viiltävän analyysin Zinedine Zidanen lyhyestä, mutta menestyksen täyteisestä valmentajaurasta. Ville Rahijärvi vastaavasti valotti sitä, miksi Jürgen Klopp on niin ainutlaatuinen valmentaja.

Näiden ohella juttuja on tullut myös yksittäisistä pelaajista. Liverpoolin puolelta Kalle Tamminen teki katsauksen tämän kauden sensaatiopelaaja Mohamed Salahin uraan. Egyptiläisen tutkaparista, Roberto Firminosta kirjoitti Jaakko Tiira, joka kertoo, miksi brassi on täydellinen hyökkääjä juuri Liverpoolille.

Hyökkäyspään tähtien ohella juttuja on tehty alakerran liidereistä. Kosonen kirjoitti oodin Real-kapteeni Sergio Ramosille ja valotti espanjalaisen merkitystä seuran menestyksen taustalla. Vastaavasti Liverpoolin alakerran johtajasta Virgil Van Dijk’sta jutun kirjoitti Tiira, jonka mukaan hollantilainen on mullistanut koko Redsin alakerran ja noussut joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi.

Tällä viikolla tulleiden juttujen ohella kannattaa lukea myös tämä ennen välieriä tullut juttu Liverpoolin Andy Robertsonista. Laitapakin tie tähtiin on ollut kaikkea muuta kuin tavanomainen.

Loppuun vielä vetovinkki tulevaan finaaliin. Sen tarjoili tuttuun tapaan Vetonurkkaus.

Kansikuva: Getty Images